Klaus Iohannis abordeaza frontal dezastrul lasat de PSD. Orban si Citu merg din nou luni la Cotroceni

0
381

Premierul Orban si ministrul Finantelor, Florin Citu, vor merge din nou, luni, la Palatul Cotroceni pentru o intalnire cu presedintele Iohannis. Intalnirea are loc pe fondul anunturilor facute de reprezentantii guvernului privind masuri de reducere a cheltuielilor.

Orban si Citu se vor intalni cu Iohannis la ora 12.00, este anunta pe site-ul Guvernului.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat sambata ca salariile demnitarilor vor fi inghetate, aceasta fiind doar una dintre masurile prevazute de Guvern pentru a reduce cheltuielile in 2020 astfel incat sa se incadreze in deficitul de aproximativ 3,5%. O alta masura este interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru bugetari.

”Stiti foarte bine ca pentru anul acesta sau pentru anul viitor constructia bugetului porneste de la un deficit de 4%. Da, exista un set de masuri, pe care dorim sa le luam, de la pensii speciale, la salarii de demnitari, si da, si la eliminarea acelui cumul de pensii, la stat”, a declarat Florin Citu la Realitatea Plus.

„Pentru anul viitor, daca continuam cu programele PSD care aruncau bani in stanga si dreapta, dezechilibrele economice s-ar fi accentuat. De aceea exista un set de masuri pe care dorim sa-l luam, le vom discuta in primul rand politic in Partidul National Liberal. Ne vom uita si la eliminarea acelui cumul de pensii cu salariile, la stat. Mi se pare ca e o masura care nu isi are rostul si e o masura care a favorizat. Ideea e ca toate aceste programe sunt evaluate si vedem daca masurile sunt benefice pentru Romania. Poate unele sunt bune si vor ramane. E clar ca trebuie sa reducem deficitul pentru anul viitor si de aici si aceste masuri”, a mai spus Florin Citu.

Citu a mai spus ca restructurarea guvernului va aduce si concedieri printre bugetarii de lux.
advertisement

„Nu poti ramane cu acelasi aparat. Am spus inainte de a intra la guvernare ca vom avea un guvern suplu cu 16 ministere, am facut asta. Am spus ca sectorul privat nu va mai duce povara ineficientei unor masuri de stanga, am facut asta. Acum trebuie sa mergem mai departe si avem solutii, pentru ca daca nu vom lua masuri, vom fi penalizati si de investitori, si de Comisia Europeana si de toti partenerii nostri”, a mai spus ministrul de Finante.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.