Klaus Iohannis la Adunarea Generala ONU din New York

0
170

Klaus Iohannis la Adunarea Generala ONU din New York 1Presedintele Klaus Iohannis a asistat, luni, la receptia traditionala oferita de presedintele SUA, Donald Trump, si de Prima Doamna in onoarea sefilor de delegatii la Adunarea Generala a ONU.

Astazi, seful statului are pe lista de activitati, participarea la deschiderea segmentului la nivel inalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, la New York.

La dezbaterile generale ale acestei sesiuni a Adunarii Generale a ONU care vor se vor desfasura la sediul organizatiei, din New York, va lua parte si ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, el facand parte din delegatia Romaniei condusa de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis este prezent de luni pana vineri, la New York, la toate etapele sesiunii Adunarii Generale a ONU.

Citeste si :  Iohannis: In prezent situatia de securitate din Regiunea Extinsa a Marii Negre este caracterizata de volatilitate

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), participarea delegatiei Romaniei la actuala sesiune a Adunarii Generale confirma sprijinul acordat de tara noastra diplomatiei multilaterale in cadrul ONU si dorinta de a consolida contributia Romaniei la activitatile organizatiei, inclusiv prin intensificarea colaborarii bilaterale cu alte state membre ale organizatiei mondiale.

Unul dintre scopurile primordiale ale delegatiei la actuala sesiune a Adunarii Generale, il reprezinta continuarea demersurilor de promovare a candidaturii pentru alegerea Romaniei ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, la alegerile care vor avea loc in luna iunie 2019.

“Ca si la precedentele sesiunii ale Adunarii Generale a ONU, programul ministrului afacerilor externe include participarea la o serie de reuniuni multilaterale, sub egida ONU sau a altor formate de cooperare internationala, precum si intalniri bilaterale cu omologi din alte state membre ale ONU.

Citeste si :  Klaus Iohannis : Urmeaza saptamani foarte DIFICILE, CRITICE!

De asemenea, ministrul Teodor Melescanu va participa la reuniunea ministrilor de externe din statele membre UE, la dineul transatlantic organizat de secretarul de stat al SUA, la reuniunea ministeriala organizata de UE pe tema crizei din Siria si la reuniunea ministeriala a Initiativei Central-Europene.

Un capitol distinct al programului ministrului afacerilor externe este consacrat problematicii regionale. In acest context, Teodor Melescanu va participa la micul dejun cvadrilateral (alaturi de omologi din Bulgaria, Croatia si Grecia) in cadrul caruia vor fi abordate aspecte legate de evolutiile din Balcanii de vest. In acelasi cadru se inscrie si schimbul de opinii intre statele Initiativei Central Europene, in cursul dejunului de lucru organizat de Croatia, presedinte-in-exercitiu al acestui format de cooperare, precum si intrevederea cu omologul din Ungaria.
O atentie speciala va fi acordata proiectelor de cooperare viitoare intre statele participante”, a transmis MAE.

Citeste si :  Daniel Chitoiu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa de catre procurori

O fotografie a presedintelui roman, alaturi de Melania şi Donald Trump, a fost postata pe reteaua de socializare facebook, de catre acesta, la scurt timp dupa dineul oficial: “Alaturi de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump la receptia oferita in onoarea sefilor de delegatii participanti la Adunarea Generala a ONU”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.