Klaus Iohannis nu poate fi suspendat ! Afla de aici motivele ...
Klaus Iohannis nu poate fi suspendat ! Afla de aici motivele …

Dupa refuzul presedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului general si de numire a ministrilor propusi la Transporturi si Dezvoltare, liderii PSD ameninta ca vor folosi toate mijloacele constitutionale impotriva sefului statului, inclusiv depunerea unei plangeri penale. Suspendarea din functie a lui Iohannis este insa ultima optiune.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, il acuza pe Klaus Iohannis de „trafic de influenta la vedere” pentru refuzul revocarii lui Augustin Lazar lucru care este fals !

„Pentru ce a facut, cu siguranta ne gandim la niste plangeri penale (…) Noi ca PSD avem obligatia sa facem uz de toate mijloacele legale si constitutionale pe care le avem la dispozitie pentru asigurarea ordinii constitutionale si a statului de drept, adevarat de drept, nu de drepti pe care il reprezinta el, si in acelasi timp sa asiguram stabilitatea politica necesara in perioada in care Romania detine Presedintia Consiliului UE”, a declarat Stefanescu. Colegul sau de partid, deputatul Florin Iordache, a pus si el pe primul loc presedintia UE. “Vreau sa precizez ca demersul cu suspendarea este ultimul luat in calcul in acest moment, cand Romania detine Presedintia Consiliului UE”, a declarat deputatul PSD.

Citeste si :  Klaus Iohannis a DECIS convocarea CSAT

Plangerea penala despre care tot vorbeste PSD se poate inainta doar dupa ce acesta numai este Presedintele Romaniei . Pana atunci orice discutie despre plangerea penala este egal cu zero !

Presedintia UE detinuta de Romania se va incheia la 1 iulie, iar lui Klaus Iohannis ii raman mai putin de 6 luni de mandat.In acest context, este putin probabil ca PSD sa demareze procedurile de suspendare din functie a sefului statului. La prima suspendare a lui Traian Basescu, in 2007, toate procedurile, inclusiv organizarea referendumului de demitere, au doar aproape 5 luni. Un referendum organizat cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale ar putea fi considerat costisitor si fara miza si, ca urmare, invalidat din cauza absenteismului.
In plus, referendumul l-ar transforma pe Iohannis in victima, netezindu-i drumul spre al doilea mandat la Cotroceni.
Klaus Iohannis e destul de sigur pe el ca isi va incheia la termen actualul mandat la Cotroceni si ca il va castiga si pe al doilea.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.