Klaus Iohannis o dezarmeaza pe Dancila de la Bruxelles!

0
90

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, ca ii va spune presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca nu va accepta ca Guvernul Dancila, demis in Parlament in urma motiunii de cenzura, dar inca interimar, sa faca vreo propunere de comisar european.

Reporter: La ce va asteptati in ceea ce priveste Comisia Europeana? E un blocaj acum. Se spune chiar ca blocajul ar putea fi inclusiv din cauza Romaniei in privinta desemnarii comisarului european.

Klaus Iohannis: Da. Este din partea Romaniei un blocaj care se numeste Guvernul Dancila. Am mai spus acest lucru si, din pacate, trebuie sa repet.

Citeste si :  Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Uniunea Europeana nu este ceva abstract, departe si strain de Romania!

Reporter: Un Guvern interimar nu poate sa trimita o scrisoare de nominalizare?

Klaus Iohannis: Nu. Deci eu o sa ma opun ferm la asa ceva fiindca un Guvern care a fost demis de drept in Parlamentul Romaniei nu poate sa faca propunere in numele Romaniei pentru urmatorul mandat al Comisiei in care cu certitudine acest Guvern nu va avea niciun rol.

Reporter: Veti discuta cu doamna Von der Leyen si posibilitatea unui nume avansat de dvs. si PNL?

Citeste si :  Klaus Iohannis acuzati grave la adresa lui Tudorel Toader si a PSD

Klaus Iohannis: Nu. Nu voi discuta despre nume de posibile propuneri, dar ii voi spune foarte clar doamnei presedinte ales ca nu pot sa accept ca un Guvern demis sa faca o propunere care sa fie si acceptata. Iar despre portofoliu eu am mai discutat cu doamna Von der Leyen si m-a asigurat ca cel alocat pentru Romania ramane valabil si nu am niciun motiv sa cred ca apar schimbari unilaterale.

Citeste si :  ULTIMA ORA Un oras din Romania a ramas fara apa: Autoritatile sunt IN ALERTA - alunecari de teren

Klaus Iohannis a mai spus, totodata, ca nominalizarea pentru comisar european trebuie facuta de guvernul nou instalat: „Da, este varianta ideala. Eu sper sa inteleaga toate partile implicate, in speta Parlamentul Romaniei, ca nu putem sa ne jucam cu regulile democratiei. Cum ar fi sa existe un premier desemnat si sa nu se discute in Parlament? Este un scenariu greu de imaginat, care sper sa nu devina realitate”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.