Home » Politica » Politica National » Klaus Iohannis in vizita in Covasna si Harghita : “Eu ca Presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire tricolorul nostru, al tuturor.”

Klaus Iohannis in vizita in Covasna si Harghita : “Eu ca Presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire tricolorul nostru, al tuturor.”

Klaus Iohannis in vizita in Covasna si Harghita : “Eu ca Presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire tricolorul nostru, al tuturor.”

Preşedintele a facut o vizita oficială în judeţele Harghita şi Covasna. Este prima de acest fel efectuată în ultimii ani de un şef al statului. În cadrul acestei vizite a avut loc și un moment inedit. Primarul din Miercurea Ciuc i-a făcut cadou şefului statului steagul secuiesc.

„Vă dăruiesc un steag în culoarea cravatei dumneavoastră”, i-a spus preşedintelui primarul Robert Raduly. Klaus Iohannis i-a răspuns pe măsură: avea pregătit steagul românesc pe care i l-a făcut cadou primarului, informează digi24.ro

„În vizita făcută astăzi în județele Harghita și Covasna, am subliniat că, indiferent de etnie, avem aceleași preocupări – viața de zi cu zi, locuri de muncă mai bune, starea drumurilor, a spitalelor, a școlilor noastre. Intoleranța, respingerea celor de altă etnie, fie din partea majorității sau a minorităților, sunt însă căile sigure pentru blocarea dezvoltării. Să ne îndreptăm așadar eforturile spre ceea ce ne unește pentru a putea progresa cu toții”, a scris președintele pe Facebook.

Iohannis a participat la o dezbatere organizată la sediul Consiliului Judeţean Harghita. Klaus Iohannis a atins cele trei sbiecte sensibile în zonă – descentralizarea, regionalizarea şi autonomia pe criterii etnice.

Vezi video aici:

Cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea şi trebuie să dispună de instrumentele necesare. (…) Regionalizarea este de dorit, dar numai dacă se face în aşa fel încât să ducă la modernizarea administraţiei şi dacă duce la crearea de noi locuri de muncă, prin creştere economică (…). Autonomia locală şi regională ajută, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis in vizita in Covasna si Harghita : "Eu ca Presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire tricolorul nostru, al tuturor."

Klaus Iohannis in vizita in Covasna si Harghita : “Eu ca Presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire tricolorul nostru, al tuturor.”

Si o alta problema a adus in discutie Klaus Iohannis , este vorba despre cei tineri care sunt in aceasta zona .  “Mă îngrijorează situaţia tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română. Doar aşa le putem oferi un loc de muncă. Aceştia trebuie să poată munci aici sau la Bucureşti. De aceea reprezentanţii comunităţii maghiare trebuie să găsească soluţiile cele mai bune. să nu le limităm copiilor viitorul din cauza unor concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni” a declarat Klaus Iohannis .

 

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Consiliul Judetean DOLJ A ELIBERAT CERTIFICATUL DE URBANISM PENTRU PRIMUL TRONSON DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA – PITESTI

Consiliul Județean (CJ) Dolj a eliberat, la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), certificatul de urbanism pentru...

Închide