La Cimitirul Sineasca a fost omagiata Ziua Eroilor

0
155

La Cimitirul Sineasca a fost omagiata  Ziua Eroilor 1Ieri, intreaga tara a sarbatorit Ziua Eroilor, care este, prin traditie, aceeasi cu Ziua Inaltarii Domnului. Dupa 1990, aceasta a devenit Zi Nationala. Toata Romania i-a celebrat pe cei care au cazut la datorie, aparandu-si tara, iar Craiova nu a facut exceptie.

La Cimitirul Sineasca a avut loc un ceremonial militar – religios, care s-a bucurat de o asistenta generoasa. S-au rostit alocutiuni, de catre oficialitati, si s-au depus coroane de flori la monunentul eroilor.
Cimitirul „Sineasca” a fost locul unde s-a oficiat ceremonialul militar – religios, beneficiind de o asistenta numeroasa.
S-au rostit alocutiuni din partea oficialitatilor, toate aducand in memoria gloria ostasilor romani. Prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcarescu¸ a dat citire mesajului prim – ministrului Viorica Dancila: „Este aproape un secol de cand Ziua Eroilor a devenit Sarbatoare Nationala. Romania a fost prima tara care a instituit aceasta zi. Astazi, nu-i omagiem doar pe cei care au cazut in cele doua Razboaie Mondiale, ci si pe cei care au cazut in temnitele comuniste sau in teatrele de operatiuni din ultimii ani. Fiecare dintre noi sa-si indrepte gandurile catre cei care s-au jertfit pentru Romania”.

Citeste si :  Expozitie dedicata implinirii a 50 de ani de existenta a Festivalului Maria Tanase

La randul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Oana Bica, a transmis mesajul institutiei: „Ne inaltam gandurile catre toti care si-au dat viata pentru ca noi sa traim in libertate. De 15 ani suntem in structuri euro – atlantice, o garantie pentru noi. Glorie eterna celor care au platit cu pretul vietii, pentru libertate!”. Adrian Cozman, viceprimar al Craiovei, a spus: „Cu adanca veneratie ne plecam fruntile in fata celor care au cazut la datorie. Ii comemoram in fiecare an, deoarece datorita sacrificiului lor ne bucuram de ceea ce suntem astazi- o tara suverana si europeana”.

Citeste si :  PNL ar strange semnaturi si pentru demiterea lui Genoiu si dizolvarea consiliului local

Presedintele Filialei Dolj a Asociatiei Nationale „Cultul Eroilor – Regina Maria”, col. (r) Marinel Florescu a precizat: „Neamul este etern prin cultul eroilor”.

Ceremonii similare au avut loc si la cimitirele Ungureni, Evreiesc si Catolic. S-au depus coroane de flori la monumentele militarilor germani, rusi si polonezi, cazuti la datorie pe fronturile de lupta din Romania.

Am creat si un album pe pagina noastra de facebook !

La randul lor, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judetean Dolj au depus coroane de flori la monumentelor eroilor jandarmi din Palilula, in memoria slt.p.m. Nicolae Ungureanu, si de la Ghizdavesti, in cinstea slt. p.m. Aurel Radu, cazuti la datorie , pe 23 decembrie 1989, la Aeroportul Otopeni.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.