La „Rabla” NU va mai fi acceptată orice RABLĂ! Ce OBLIGAȚIE urmează să introducă un proiect de lege

0
372

La „Rabla” NU va mai fi acceptată orice RABLĂ! Ce OBLIGAȚIE urmează să introducă un proiect de lege 1Lovitură puternică! La „Rabla” nu va mai fi acceptată orice mașină! Românii care vor să se folosească de programul „Rabla” pentru a-și schimba vechea mașină vor fi nevoiți să aibă obligatoriu acest document, dacă proiectul de lege va fi adoptat.

Conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere, mașinile care nu au inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă la momentul depunerii cererii de înscriere în programul Rabla ori la momentul depunerii dosarului de acceptare (în cazul firmelor) nu vor mai fi acceptate la casare.

Citeste si :  Două miliarde de lei pentru Programul „Prima Casă“

Pe lângă asta, firmele care primesc ajutorul de minimis prin programul „Rabla” vor fi monitorizate și obligate să înmatriculeze mașinile noi pe numele beneficiarului, altfel riscând să piardă ajutorul acordat.

Și în 2018, românii pot cere peste 9.000 de lei de la stat, prin programul „Rabla”, dacă duc la casare o mașină veche și cumpără una nouă, prin deja cunoscutul program de finanțare Rabla.

Regulile programului se vor schimbate în perioada următoare, potrivit Proiectului de Ordin al Ministerului Mediului privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.