Volumul Reprezentare identitara feminina in cultura romana de Aurora Martin va fi lansat luni 17.09.2018, ora 16.00, in Sala “Marin Sorescu” a Bibliotecii Judetene “Alexandru si Aristia Aman” din Craiova.
Vor vorbi despre volumul recent aparut la Editura PRO Universitaria din Bucuresti prof. Carmen Fageteanu, prof. Dan Ionescu si scriitorul Mihai Firica.
Evenimentul este organizat de Academia Internationala “Mihai Eminescu” si Biblioteca Judeteana “Alexandru si Aristia Aman”.
Intrarea este libera.
Aurora Martin s-a nascut la 9 martie 1968, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filologie (romana-italiana) din cadrul Universitatii Bucuresti. Este doctor in filosofie cu teza „Reprezentare identitara feminina in cultura romana“.
Cadru didactic universitar si visiting professor la Facultatea de Relatii Internationale din Sankt Petersburg, Universitatea de Stat „Lomonosov“ din Moscova, Universitatea La Sapienza si Roma Tre, Universitatea din Belgrad si Baku, precum si la George C. Marshall European Center for Security Studies din Garmish (Germania) si Wilmington College din Ohio (SUA).
A ocupat importante functii guvernamentale: consilier superior in Departamentul de Relatii Internationale si Comunicare din Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, la Agentia Nationala pentru Egalitate intre Femei si Barbati. A indeplinit functia de redactor-sef Pro-Diversitate si RESPublica – Revista Egalitatii de Sanse.
In prezent este sef serviciu in Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, promovand strategia privind egalitatea de sanse in Romania si relatia institutionala cu Comisia Europeana, Consiliul European, OSCE si alte organisme internationale.
In anul 2015 a fost declarata Femeia anului.
Despre volum, prof. univ. dr. Gheorghe Ceausu, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, afirma: “Lucrarea de fata retine atentia si se remarca, inca din primele pagini, printr-un plan ideatic vast si coerent, care acopera o problematica ce se dovedeste a fi actuala, avand consecinte concrete asupra perceperii societatii romanesti. Acest fapt justifica si motiveaza temeinic necesitatea si utilitatea dezvoltarii temei, astfel incat atat teoreticienii, cat si decidentii domeniului sa poata beneficia, in egala masura, de o substantiala sursa de informare, dar si de sugestii practice in ceea ce priveste elaborarea politicilor publice.
De altfel, lucrarea nu se limiteaza la o abordare teoretica, intrucat isi propune sa porneasca de la o analiza complexa a particularitatilor rolurilor de gen si a reprezentarii identitare feminine in cultura romana, insa cu intentia clara de a identifica unele repere fundamentale, in vederea formularii de politici publice. Abordarea analitica se finalizeaza, astfel, cu solutii practice, incadrandu-se intre putinele cercetari care pot servi ca reper decidentilor din sfera institutionala si din societatea civila si demonstrand necesitatea elaborarii unor astfel de materiale, care sa diminueze distantele dintre lumea academica si mediul institutional romanesc.”
Views: 0