Laurentiu Ivanovici , Director SCJU Craiova : Ambele sectii ale ambelor spitale sunt pline in acest moment si nu acum, de cateva saptamani.

0
228

Am discutat cu Laurentiu Ivanovici,Directorul SCJU Craiova in contextul pandemiei cu care se lupta o lume intreaga . Am aflat situatia in care se afla SCJU Craiova , dar si cat de periculos este acest virus.
Directorul SCJU Craiova ne-a explicat despre cat de periculos este acest virus dar si situatia in care se afla Terapia Intensiva de la SCJU Craiova cat si de la celelalte spitale covid-19…
O alta tema este oboseala cu care se confrunta cadrele medicale in lupta cu covid-19..
Proiectele , unele in desfasurare si altele care in curand se vor aproba , sunt o alta tema la care Laurentiu Ivanovici ne-a raspuns ..

Aparitia unor cazuri din randul personalului medical este un alt motiv pentru care am solicitat amunite amanunte de la Laurentiu Ivanovici..
SCJU Craiova se pregateste de o perioada foarte grea avand in vedere ca se vor inmulti si cazurile de gripa sezoniera ..
In aceasta perioada am aflat ca Ministerul Sanatatii,Nelu Tataru urmeaza sa aiba o vizita la Craiova iar Laurentiu Ivanovici ne-a asigurat ca exista o colaborare foarte buna intre cei doi ..

„Este evident de ce este periculoasa pentru ca in unele dintre situatii se ajunge in stare grava la Terapie Intensiva si datorita acestei raspandirii alarmante din ultimul timp sunt tot mai multi pacienti care ajung in stare grava care au care fac o forma grava de Covid 19 si vor ajunge la sectiile de Terapie Intensiva si stiu ca in Craiova sunt doar la Spitalul de Boli Infectioase o sectie de terapie intensiva si la Spitalul Judetean de Urgenta ambele sectii ale ambelor spitale sunt pline in acest moment si nu acum, de cateva saptamani.
Atunci cand se elibereaza un pat imediat un alt pacient care se afla in asteptare ajunge la terapie intensiva. ” ne-a declarat Laurentiu Ivanovici,Director SCJU Craiova.

Citeste si :  DOCUMENT Totul despre cele 5 avize medicale pentru începerea anului școlar: Care sunt și în ce situație este necesar fiecare dintre ele

Despre problemele care apar in privinta covid-19 , Laurentiu Ivanovici ne-a explicat : „Sunt mai multe probleme cu care ne confruntam, in primul rand faptul ca vin tot mai multi pacienti catre Unitatea de Primiri Urgente,sunt tot mai multi pacienti care au o suspiciune de infectare cu covid 19 ,pacienti care trebuie izolati pana la obtinerea unui rezultat al testului la acest virus si din aceasta cauza lucrurile in acel izolator nu sunt tot timpul ocupate dar sunt pacienti care stau efectiv si asteapta pe un scaun nu neaparat intr un pat.

Sigur cazurile usoare pacientii care au simptome si care nu sunt intr-o stare grava sunt testati ,li se spune ca pot merge acasa pot astepta rezultatul testului acasa si nu trebuie sa aglomera Unitatea de Primiri Urgente inutil. Nu-i lasam pe pacientii care au o forma medie o forma grava nu-i lasa sa plece decat la cererea lor bineinteles. Deci cazurile de pacienti care au suspiciuni de infectare cu covid 19 raman in Unitatea de Primiri Urgente in izolator pana la obtinerea rezultatului daca au o forma medie.

Cel putin la multi dintre pacienti, raman de asemenea de teama. Chiar daca au simptome usoare nu pleaca acasa de teama le e frica ca se poate agrava cumva starea lor intr un termen scurt pentru ca rezultatele acelui test Covid 19 vin in 24 de ore.

Citeste si :  Fotbal : Raducu Mogosanu se va opera maine ! Portarul echipei Universitatea Craiova a suferit o accidentare grava !

Avem nevoie de timp pentru a lucra aceste teste. Dupa cum stiti laboratorul nostru de genetica lucreaza si are cea mai mare capacitate peste 400 de teste lucram zilnic. Pe de alta parte pacientii care sunt confirmati ca infectati cu covid 19 daca sunt pentru specialitatile pe care noi suntem spital suport si trebuie stiut ca Spitalul Judetean este spital suport covid 19 atat pentru aceste cazuri grave de terapie intensiva dar si pentru specialitati unice la nivel regional si ma refer aici la infarctul miocardic,la sectiile chirurgicale incepand cu Chirurgie generala, Chirurgie toracica ,Chirurgie plastica, Meteorologie suntem Suport Covid si atunci pacientii raman la noi pentru celelalte cazuri este implicat sau pentru celelalte situatii cand pacientii au o alta patologie decat acestea chirurgicale,e recomandat sa se adreseze direct Spitalului Filantropia care este spital vor profit pentru specialitatea medicala.”

Perioada de incubatie a virusului este o problema care poate schimba total situatia unui pacient care se interneaza cu alta problema ..

„O alta problema cu care ne confruntam este faptul ca vin pacienti au rezultat negativ atunci cand se interneaza in spital iar in urmatoarele doua trei zile de multe ori suntem in situatia in care constatam ca sunt infectati cu Corvid 19 ceea ce inseamna ca ei aveau acest virus dar datorita acestei perioade de 5-7 zile de incubatie simptomele apar mai tarziu, rezultatul pozitiv vine mai tarziu, nu neaparat atunci cand noi stam la intrarea in spitale si atunci suntem pusi in fata altei situatii complicate ca pacientii au fost tratati in sectie ca nefiind infectati cu covid 19 si constatam ca sunt infectati si atunci e posibil sa fi afectat la randul lor pe alti pacienti, cu toate ca noi respectam masurile de distantare pacientii nu stau niciodata unul langa celalalt ,personalul poarta echipament de protectie.

Citeste si :  Ministrului Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, a dispus masuri pentru sprijinirea sistemului medical national in lupta impotriva COVID-19

Dar cu toate acestea se intampla datorita epuizarii personalului medical datorita unor erori in proceduri ,se poate intampla sa se infecteze unii de la altii. Deci exista acest risc cu care ne confruntam din ce in ce mai des. Pacientii din Terapie Intensiva care ajung in Terapie Intensiva obligatoriu sunt testati, absolut toti sunt testati dar si acolo am avut astfel de situatii ,pacienti care au venit cu un rezultat negativ peste doua zile au aparut simptome. I-am testat am constatat ca au covid 19 masura pe care am luat o pentru terapie intensiva. A fost sa ne comportam si in zona non covid ca si in sectorul covid adica tot personalul poarta echipament de protectie,sectorul lovit destul de greu din pacate.
As vrea sa mai vorbesc despre acei pacienti care chiar daca au un rezultat pozitiv stiu ca sunt infectati cu Covid 19 raman acasa nu se trateaza, nu vin la spital fac o forma grava si e mult mai complicat pentru ei. Sa fie sa se vindece sa fie tratati si sa revina acasa vindecati.” ne-a explicat Laurentiu Ivanovici ..

Va invitam sa urmariti materialul video pentru mai multe amanunte ..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.