Laurentiu Ivanovici si Doru Caplea, au sustinut astazi la sediul PNL DOLJ o conferinta de presa.

0
528
Laurentiu Ivanovici si Doru Caplea, au sustinut astazi la sediul PNL DOLJ o conferinta de presa.
Laurentiu Ivanovici si Doru Caplea, au sustinut astazi la sediul PNL DOLJ o conferinta de presa.

Presedintele Comisiei de Sanatate a PNL DOLJ, consilierul judetean Laurentiu Ivanovici si consilierul municipal Doru Caplea, au sustinut astazi la sediul PNL DOLJ o conferinta de presa.

 

Laurentiu Ivanovici a prezentat un proiect de hotarare depus de grupul consilierilor judeteni ai PNL DOLJ, cu privire la achizitionarea unui sistem special de filtrare al aerului si a reliefat importanta pe care o comporta dotarea Spitalului Judetean de Urgenta cu o astfel de aparatura.

Laurentiu Ivanovici si Doru Caplea, au sustinut astazi la sediul PNL DOLJ o conferinta de presa. 1

Acesta a declarat urmatoarele:‘’Prin aceasta propunere de proiect ne dorim sa creasca gradul de satisfactie al pacientilor si mai ales siguranta acestora. Este o investitie pe care noi o consideram absolut necesara, investitia in achizitia unui sistem special de filtrare al aerului in salile de terapie intensiva si in salile de operatie ale Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Este binecunoscut faptul ca numarul cazurilor de infectii este in crestere, iar aceste infectii duc de cele mai multe ori la agravarea starii de sanatate a pacientilor, iar pacienti care vin sa se trateze pentru o anumita afectiune, in urma contractarii unui astfel de virus sau bacterii multirezistente ajung intr-o stare grava iar riscul de deces se dubleaza. Noi am propus si achizitia unor altfel de sisteme de sterilizare, pentru ca cele existente sunt insuficiente. Pe langa aceste investitii majore, consideram ca e nevoie sa sustinem Spitalul Judetean cu achizitii de aparatura, de echipamente medicale performante si toate sectiile chirurgicale ale spitalului au solicitat astfel de achizitii’’.
Cel de-al doilea subiect abordat de consilierul Laurentiu Ivanovici, este legat de criza donatorilor de sange. Acesta a facut inclusiv referire la actiunea de donare de sange care s-a derulat in luna mai, in comuna Apele Vii.
“La propunerea presedintelui PNL DOLJ, Stefan Stoica am demarat aceasta actiune de donare de sange. Cu sprijinul primarilor PNL, actiunea s-a derulat deja in doua localitati, urmeaza o a treia pe data de 5 iunie, la Silistea Crucii si vor urma si altele, tot in aceasta luna. Am depus in cadrul Consiliului Judetean o propunere pentru a creea facilitati in plus donatorilor de sange, dar inca nu a fost dezbatuta si pusa pe ordinea de zi. Noi asteptam cu interes o astfel de dezbatere, vom continua aceasta actiune si speram sa gasim cat mai multi sustinatori’’.
La randul sau, consilierul municipal Doru Caplea si-a exprimat nemultumirea legata de faptul ca anumite documentatii depuse de diferite entitati nu ajung sa fie supuse dezbaterii in Consiliul Local Municipal Craiova. Acesta a discutat despre punctul de pe ordinea de zi referitor la proiectul de hotarare privind atribuirea contractului de delegare a serviciului de transport public local, prin curse regulate cu autobuze si tramvaie catre RAT SRL.

Citeste si :  Handbal : Lotul echipei feminine de handbal a Craiovei pentru sezonul 2019-2020

Laurentiu Ivanovici si Doru Caplea, au sustinut astazi la sediul PNL DOLJ o conferinta de presa. 2

Doru Caplea a declarat :
“ Va anunt ca toti cei sase consilieri municipali ai PNL, nu vom participa la acest vot, fiindca are un miros penal si nu vrem sa raspundem patrimonial. Va invitam sa urmariti cu mare atentie ce se va intampla la Sedinta Consiliului Local de maine, daca domnul primar Mihail Genoiu, domnii viceprimari, domnii consilieri locali PSD si ALDE, vor vota acest punct. Sunt procese in desfasurare referitoare la aceasta speta, sunt lucruri care nu ajung pe ordinea de zi a Consiliului Local si sunt lucruri care nu se comunica nici presei, nici cetatenilor Craiovei’’.
Consilierul municipal liberal a abordat si subiectul legat de cele doua echipe de fotbal ale Craiovei.
“Municipiul Craiova mai are o echipa de fotbal care joaca in liga a 4-a si care cu siguranta daca ar putea juca pe acest stadion, macar meciul de baraj, ar bucura foarte multi oameni. Primaria Craiova refuza si sa ia in dezbatere accederea acestei echipe pe stadionul de fotbal, macar pentru un meci, in conditia in care Clubul s-a angajat sa faca plata in avans. Majoritatea PSD-ALDE refuza sa introduca pe ordinea de zi punctul solicitat de Clubul Sportiv FCU CRAIOVA, iar noi vom solicita macar la interpelari sa fie discutat acest punct. Cetatenii Craiovei, indiferent ca iubesc CSU, ca iubesc FCU, trebuie sa stie ca stadionul a fost construit din bani publici. In loc ca Primaria sa se bucure ca avem doua echipe, cauta sa puna bete in roate echipei de liga a patra care reprezinta municipiul Craiova si are grupul sau de suporteri’’.
Birou de presa PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.