Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI

0
546
Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI
Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI

Pentru ca a venit iarna, unele baruri din craiova inca nu au auzit de legea anti fumat asa ca au inceput sa recurga la diverse metode prin care sa isi atraga clientii in ele mai exact „club privat” deschis toata noaptea, dar nimenu iasa afara la fumat…toti s-au lasat de fumat si nu ma prind eu sau e ceva putred la mijloc si incearca sa se fereasca de controale?

Asa ca am decis sa merg si eu la intamplare printr-un pub din Craiova, unde scria frumos la intrare „Club privat ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii”, mai exact „IRISH WAY PUB” situat pe str. Vasile Alecsandri, nr.2.

Si ce sa vezi, se fuma ca in codru ziceai ca nimeni nu a auzit nimic de legea anti-fumat, asa cum o fi fost ea votata, in somn.
Daca unele baruri s-au conformat si au apelat la alternative gen paturici sau chiar radiatoare care sa produca, caldura ca fumatorul sa isi savureze tigarea afara
ca asa se cere, celelalte baruri de ce nu procedeaza la fel?

Cei care sunt in masura sa puna legea in aplicare de ce nu o fac? Sunt platiti sau sunt scutiti?

Sa va aducem aminte ce spune legea Anti Fumat :

Legea este benefică suplimentar pentru cei care fumează deoarece facilitează oprirea fumatului, precum și în cazul minorilor și tinerilor deoarece contribuie la prevenirea fumatului prin reducerea ocaziilor sociale în care se fumează și în care debutează, de obicei, consumul de tutun.
1. Locuri unde este interzis fumatul
Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private.

Spațiul public închis 
Spațiul public este considerat orice spațiu accesibil publicului (de ex. din domeniul cultural-artistic, sănătate, învățământ, alimentație publică, cluburi, baruri, cafenele etc.) sau destinat utilizării colective (de ex. pentru activități comerciale, sportive, târguri, expoziții etc.), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces.
Spațiul public închis reprezintă orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Prin ”perete” se înțelege orice element de construcție așezat vertical (sau puțin înclinat) care limitează, separă sau izolează:
– încăperile unei clădiri/ construcții între ele (pereți interiori) sau de exterior (pereți exteriori) și care susțin planșeele, etajele și acoperișul, respectiv;
– anumite spații ale unui sistem tehnic între ele (pereți interiori) sau sistemul tehnic de spațiul înconjurător.

Având în vedere faptul că spațiile închise pot face parte dintr-o construcție sau dintr-un sistem tehnic (cort, pavilion, chioșc etc), definirea ”peretelui” trebuie să țină cont de ambele situații:
•  ”Clădiri” sunt acele construcții pentru care Legea nr. 50/1991 prevede necesitatea obținerii unei autorizații de construire;
•  ”Sisteme tehnice” sunt acele construcții sezoniere sau provizorii care nu necesită autorizație de construire ci doar aviz/ acord de amplasare, în cazul în care se realizează activități economice.

În aprecierea caracterului de închis/ deschis al unui spațiu, nu se va ține cont de:
•  natura materialului din care sunt confecționați pereții sau tavanul/ plafonul/ acoperișul. Oricare ar fi materialul folosit la construcția pereților sau tavanului (zidărie, textil, lemn, folie plastic etc.) și oricare ar fi densitatea materialului (material perforat etc.), atât timp cât există un tavan și cel puțin 2 pereți, spațiul respectiv va fi considerat ”spațiu închis”;
•  caracterul temporar sau permanent al pereților sau spațiului. Dacă un element de construcție îndeplinește funcția de ”perete” (limitează, separă sau izolează) și este vizibil, spațiul din care face parte va fi considerat ”spațiu închis” chiar dacă elementul respectiv se poate plia, ridica etc. adică este perete doar temporar.

Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI 1

Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI 2

Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI 3

Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI 4

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.