Lia Olguta Vasilescu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Muncii

0
357
Lia Olguta Vasilescu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Muncii 1
Lia Olguta Vasilescu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Muncii

Lia Olguta Vasilescu, propusă pentru funcția de ministru al Muncii și Justiției Sociale, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru Muncă și Egalitatea de șanse din Parlament, cu 30 voturi pentru și 14 împotrivă.
Acesta a spus că Legea salarizării unitare este o prioritate zero a ministerului pe care îl va conduce.

“După Legea Bugetului, imediat vom începe să reluăm discuțiile cu sindicatele pe Legea salarizării. Am văzut și proiectul de lege pe care l-a publicat Ministerul Muncii în urmă cu câteva zile. Este un impact bugetar de 19,5 miliarde de lei în următorii 6 ani. Acesta în proiectul de lege al tehnocraților. Noi vrem să mergem pe proiectul de lege al doamnei ministru Rovana Plumb unde era un impact de 42 de miliarde de lei în patru ani. Ne-am făcut un calcul deja estimativ, dar desigur el poate să sufere influențe după discuțiile pe care le avem cu sindicatele, de 32 de miliarde de lei în trei ani”, a spus Lia Olguta Vasilescu, la audieri.

Lia Olguta Vasilescu s-a născut la 18 noiembrie 1974, la Craiova.

A absolvit Facultatea de Litere și Istorie din Craiova, specializarea româno-italiană, în 1997, și Colegiul Național de Apărare în 2001. În 2007, a obținut un doctorat în Sociologie la Universitatea București. Din 2009, este lector asociat la Universitatea de Vest din Timișoara.

În perioada 1997-2000, a desfășurat activitate jurnalistică, fiind redactor, șef de departament și redactor șef adjunct la cotidianul “Cuvântul Libertății” din Craiova, potrivit site-ului www.cdep.ro.

A fost unul dintre membrii fondatori ai PRM, în 1991. În cadrul PRM, a devenit președinte al Organizației de Tineret România Mare Dolj, în 1993, iar în perioada 2000-2004, a fost purtător de cuvânt al aceleiași formațiuni. Din 2004 până în 2007, a fost președintele Organizației de Tineret România Mare. În decembrie 2007, a părăsit PRM, intrând în PSD, unde a deținut funcția de secretar executiv și pe cea de vicepreședinte al PSD Dolj.

În decembrie 2012, a preluat conducerea Organizației municipale PSD Craiova, iar la 20 aprilie 2013, a fost aleasă, la Congresul PSD, vicepreședinte al partidului pe locurile alocate Organizației de Femei. În funcția de vicepreședinte al PSD a fost aleasă și la Congresul extraordinar al PSD din octombrie 2015.

În legislatura 2000-2004, a fost deputat de Dolj din partea PRM. În 2004, a obținut un nou mandat de deputat de Dolj, pe listele PRM. În 2008, a obținut un mandat de senator, în Colegiul uninominal nr. 3 din Dolj, pe listele Alianței PSD+PC.

A fost aleasă primar al municipiului Craiova, în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012, pe listele USL/PSD.

La alegerile legislative din 11 decembrie 2016, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a candidat pe primul loc pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaților și a obținut un mandat de deputat.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.