Home » Politica » Politica National » Lia Olguta Vasilescu: De la 1 martie 2018, medicii vor avea salarii comparabile cu cele din Occident

Lia Olguta Vasilescu: De la 1 martie 2018, medicii vor avea salarii comparabile cu cele din Occident

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat, luni, în cadrul comisiilor reunite din Parlament privind avizarea viitorilor miniştri, că de la 1 martie 2018 medicii vor avea salarii comparabile cu cele din Occident.

„De ce au plecat tinerii din România? Pentru că în altă ţară au găsit un loc de muncă mai bine plătit. Ori, este exact ceea ce ne-am propus şi este exact ceea ce facem de un an de zile, să creştem salariile din sectorul bugetar şi am forţat şi sectorul economic să aibă o majorare de salarii. Dacă în sectorul bugetar a fost o majorare de 22%, şi în sectorul economic a fost o majorare de 14% pe medie. Ceea ce am început trebuie să continuăm, dacă vrem ca tinerii să se întoarcă în România”, a declarat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

Citeste si :  Un medic si-a postat salariul pe Facebook: Am fost mintiti de PSD. Salariul meu nu este 3.600 de euro

Întrebată dacă salariile medicilor au scăzut de la 1 ianuarie 2018, Vasilescu a precizat că este exclus, ba din contră, salariile medicilor vor creşte.

„Prin Legea salarizării, cresc salariile, de altfel s-au păstrat şi toate sporurile şi s-a discutat cu sindicatele ( n.r – din Sănătate) ce se va întâmpla şi cu gărzile. Deci exclus să fie vreo scădere a medicilor, ba mai mult, de la 1 martie vor avea salarii chiar comparabile cu cele din Occident”, a precizat ministrul.

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu a mai spus că salariile mai multor bugetari au scăzut, prin prisma Legii salarizării unitare.

Citeste si :  Program-pilot pentru stimularea angajarilor in judetul Dolj

„Prin Legea salarizării unitare s-a uniformizat sistemul şi se va uniformiza în continuare până în anul 2022. Sunt salarii care scad la bugetari. Lucru pe care nu l-am ascuns niciodată. Eu m-am săturat de câte ori am desenat aceea piramidă în care am spus că 60% din salarii cresc, dar în vârf sunt 3% dintre salariile bugetarilor care vor scădea, pentru că nu aveam cum să îi aducem pe ceilalţi funcţionari la nivelul lor, din moment ce aceşti bugetari aveau salarii peste nivelul miniştrilor sau al preşedintelui. Ca atare, aşa numiţii bugetari de lux trebuiau aduşi cu picioarele pe pâmânt ”, a mai precizat ministrul Muncii.

Citeste si :  Cresteri salariale in luna iunie

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul propus al Muncii, a primit, luni, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 30 de voturi “pentru”, 15 “împotrivă” şi două abţineri.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.