Lia Olguta Vasilescu, in fața judecatorilor: Sa se termine cu aceasta farsa judiciara

1
540
Lia Olguta Vasilescu, in fața judecatorilor: Sa se termine cu aceasta farsa judiciara
Lia Olguta Vasilescu, in fața judecatorilor: Sa se termine cu aceasta farsa judiciara

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a ajuns vineri la sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă contestaţia făcută de DNA la decizia de anulare a unor probe din dosarul încare este cercetată, instanţa urmând să stabilească dacă se impune ca ancheta să fie refăcută.
“Miza importantă e momentul finalizarii procesului şi noi ne dorim ca această mascaradă să se termine cât mai repede. Pentru mine cel mai important e să ne judecăm odată pe fond, ca să se termine cu această farsă judiciară”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 septembrie, anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti care decide dacă se reface ancheta în dosarul primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

“Surpriza a fost că procurorii anticorupţie şi-au fundamentat motivele de contestaţie pe chestiuni de procedură. Eu aş fi vrut să abordăm direct chestiunile de nelegalitate ale rechizitoriului şi de neregularitate ale descrierii faptelor pe de-o parte, dar si de caracter nelegal al probelor. Propunem menţinerea hotărârii primei instanţe şi respingerea contestaţiei şi demararea procedurilor ce ţin de fond”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul edilului.

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând “solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor”, arată parchetul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

  1. Iata ca am dat peste asta pagina despre Lia Olguta Vasilescu, in fața
    judecatorilor: Sa se termine cu aceasta farsa judiciara, cautand despre
    maramu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.