Lia Olguta Vasilescu trebuie sa demisioneze

0
121
Lia Olguta Vasilescu trebuie sa demisioneze 1
Lia Olguta Vasilescu trebuie sa demisioneze

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat astăzi, în prima zi a noului Parlament, că aleșii locali care au candidat pe 11 decembrie și au câștigat mandat de senator sau deputat trebuie să renunțe la funcțiile de la nivel local. Prin urmare, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, va trebui să-și ia „adio” de la administrația locală și vor fi organizate alegeri anticipate la Craiova.

„Ei nu au candidat ca să tragă lista, că nu a tras lista nimeni dintr-un județ. Din moment ce au mers în campanie și au vorbit cu oamenii și le-au spus oamenilor să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici în Parlament”, și-a detaliat Liviu Dragnea decizia.

Cu aceeași ocazie, șeful PSD a transmis un mesaj noilor parlamentari, cu referire la pensiile speciale de care se bucură senatorii și deputații: „Nu voi mai accepta ca președinte al partidului ca în acest Parlament să se inițieze sau să se adopte vreun act normativ prin care să se stabilească beneficii grase pentru parlamentari”.

Citeste si :  USR : Viorica Dancila, discurs sfidator anti-UE in Parlamentul European

Tot astăzi, la Parlament, vicepreședintele PSD Lia Olguta Vasilescu declara că va lua o decizie în privința incompatibilității sale după ce va discuta cu Liviu Dragnea. „Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi fac”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Dacă aceasta renunță la funcția de primar al Municipiului Craiova vor trebui organizate alegeri anticipate pentru funcția de edil.

Citeste si :  Lia Olguta Vasilescu pleaca de la PSD?! Ultima "achizitie" a pus capac ..

În situația Liei Olguta Vasilescu se mai află, de la PSD, primarul din Târgiu Jiu, Florin Cârciumaru, care a câștigat un mandat de senator.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.