Liber pentru parteneriate, nu si pentru adoptii !

0
65

Liber pentru parteneriate, nu si pentru adoptii ! 1Proiectul de lege privind parteneriatul civil va reglementa viata familiala pentru persoanele de acelasi sex sau care nu sunt casatorite, insa acestea nu vor putea sa adopte copii. Parteneriatul civil se va incheia la starea civila, anunta deputatul PSD Florin Manole, initiatorul proiectului.

„Proiectul vine in urma jurisprudentei CEDO si in urma jurisprudentei recente a CCR si are legatura cu viata de familie, cu acest drept. Are prevederi care se refera la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, mostenirile, etc. Urmarea genului de uniri consensuale atat in persoanele de acelasi sex cat si pentru persoanele de sexe diferite care nu aveau niciun fel de protectie juridica. Si cazul Coman Hemilton este important in aceasta discutie pentru ca a aratat ce inseamna sa lipseasca din legislatia romaneasca protectia juridica pentru genul acesta de persoane. Proiectul interzice explicit adoptiile”, a declarat deputatul PSD Florin Manole, initiatorul proiectului de lege.

Citeste si :  Horoscop 2018 – Previuni complete pentru zodia PESTI

El sustine ca „parteneriatul civil se va putea incheia la starea civila”. Intrebat cum se va putea „rupe” acest parteneriat civil, deputatul a raspuns: „Exista mai multe posibilitati. O varianta este aceea a intelegerii dintre parti, sau poate fi denuntat de una dintre parti, dar sunt chestiuni tehnice”.
Acesta a anuntat ca saptamana viitoare va fi depus proiectul de lege privind parteneriatul civil, ca urmare a unei cereri initiate de CNCD.

„Saptamana viitoare o sa depunem, impreuna cu colegi de la alte partide politice, un proiect care are urmatorul istoric; A fost initial un draft facut de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa care PSD a venit cu o noua forma care a fost transmisa tuturor celorlalte grupuri parlamentare pentru a ii invita pe fiecare dintre ei sa se alature demersului. Astazi o sa avem ultimele discutii”, a adaugat deputatul PSD.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Campanie de promovare a patrimoniului cultural din Romania, dedicata tinerilor

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Florin Manole precizeaza ca parteneriatul civil nu va influenta definitia casatoriei. Intrebat care sunt diferentele dintre parteneriatul civil si casatoria, Florin Manole a raspuns: „Exista putine diferente, dar chestiunea adoptiilor mi se pare ca este una fundamentala”.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, luni, ca parlamentari „din tot spectrul politic” vor depune saptamana viitoare un proiect de lege privind reglementarea parteneriatului civil.

Citeste si :  Horoscop 2018 – Previuni complete pentru zodia BALANTA

Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, in sensul redefinirii familiei, pragul necesar pentru validare, potrivit legii, fiind de 30%.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.