Liberalii doljeni vor tichete pentru donatorii de sange, statuie pentru Regina Maria si reactii guvernamentale pe marginea bugetului UE

0
421
Liberalii doljeni vor tichete pentru donatorii de sange, statuie pentru Regina Maria si reactii guvernamentale pe marginea bugetului UE
Liberalii doljeni vor tichete pentru donatorii de sange, statuie pentru Regina Maria si reactii guvernamentale pe marginea bugetului UE

Marian Jean Marinescu, europarlamentar PNL, Isidor Raducea, vicepresedinte PNL Dolj si Marinel Florescu, consilier municipal PNL Craiova au sustinut o conferinta de presa la sediul PNL Dolj.

In debutul conferintei de presa Marinel Florescu, consilier local PNL in municipiul Craiova a dorit sa prezinte o initiativa pentru realizarea unei statui a Reginei Maria in Craiova, in contextul celebrarii Anului Centenar al Marii Uniri . Acesta a declarat: “Am intocmit un referat initiativa pe acest subiect pe care il voi prezenta domnului primar pentru a fi introdus pe ordinea de zi a sedintelor de Consiliu Local Municipal Craiova. Regina Maria a fost o personalitate marcanta a istoriei noastre si a avut un rol major in realizarea Marii Uniri. Propunerea mea ar fi ca acesta statuie sa fie amplasata in zona centrala a orasului, spre exemplu in zona Teatrului National, a Universitatii din Craiova sau in zona Colegiului National “Elena Cuza”.”


In continuarea conferintei de presa consilierul liberal a dorit sa traga un semnal de alarma cu privire la gunoiele ce au impanzit zona periferica a orasului : “Nu exista drum sau poteca in zona periferica a orasului care sa nu se termine cu un morman de gunoaie. Din pacate nu se ia nicio masura care sa duca la rezultate concrete. Primaria Craiova prin institutiile pe care le are in subordine trebuie sa rezolve aceasta problema.”

Citeste si :  Stefan Stoica , Presedinte PNL Dolj : Solicitam celor doi lideri ai PSD, domnului Prioteasa si doamnei Vasilescu sa se deplaseze la Spital Judetean ..

Liberalii doljeni vor tichete pentru donatorii de sange, statuie pentru Regina Maria si reactii guvernamentale pe marginea bugetului UE 1

Initiativa campaniei de donare de sange apartine consilierului judetean Laurentiu Ivanovici si a vicepresedintelui PNL Dolj, Isidor Raducea.

Judetul Dolj se confrunta cu o adevarata problema in ceea ce priveste asigurarea necesarului de sange pentru pacienti. Numarul donatorilor este din ce in ce mai scazut, iar insuficienta unitatilor de sange din spitale devine rapid o prioritate de grad zero. La nivel social, oamenii nu sunt informati corect si complet asupra modului in care pot dona si ajuta astfel, pe cei bolnavi.

Liberalii doljeni vor tichete pentru donatorii de sange, statuie pentru Regina Maria si reactii guvernamentale pe marginea bugetului UE 2

Referitor la acest subiect vicepresedintele PNL Dolj, Isidor Raducea a declarat: “PNL Dolj a raspuns la semnalul unitatilor medicale si Centrului Regional de Transfuzie Sanguina din Craiova privind scaderea numarului de donatori organizand doua actiuni de donare de sange in comuna Rojiste iar sambata, 5 mai 2018, in comuna Apele Vii. Vreau sa multumesc tuturor celor prezenti la aceste actiuni, Centrului Regional de Transfuzie Sanguina din Craiova care a pus la dispozitie unitatea mobila si autoritatilor publice locale care au sprinjinit aceasta campanie. PNL Dolj va sustine astfel de actiuni in perioada urmatoare in comunele Macesu de Sus si Silistea Crucii si in alte localitati din Dolj. Doresc sa reamintesc faptul ca in Consiliul Judetean consilierii PNL au depus un proiect prin care solicita suplimentarea tichetelor de masa pentru donatorii de sange si decontarea biletelor de transport la un punct mai apropiat de centrul de transfuzii din cartierul 1 Mai. In prezent aceasta decontare se realizeaza in cartierul Lapus la Directia de Asistenta Comunitara.” a mai declarat Isidor Raducea.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a vorbit despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 si despre conditionarea acordarii fondurilor de respectarea statului de drept: „Bugetul Europei arata in ce directie vrea Europa sa se indrepte in urmatorii ani. Bugetul propus pentru perioada 2021-2027 este cu 20% mai mare decat bugetul actual (perioada 2014-2020) si aloca sume importante pentru migratie, securitate, pentru politica de aparare comuna, care sunt, de fapt, provocarile viitoare. In acelasi timp, marea majoritate a banilor se duc catre competitivitate, adica crestere economica si locuri de munca, crescand totodata sumele pentru cercetare si inovare. Pentru coeziune si agricultura sumele aprevazute sunt cu 5% mai mici. Bugetul propus este echivalentul a 1,11% din venitul national brut al Uniunii Europene.

Citeste si :  Europarlamentarul PNL Rares Bogdan la Iasi : PSD mai are exact cinci zile la guvernare!

Propunearea de buget, prezentata miercuri de Comisia Europeana in Parlamentul European, conditioneaza finantarea europeana de respectarea statului de drept. Referitor la acest subiect europarlamentarul PNL a declarat: „Personal nu-mi convine aceasta conditionare fiindca nu este corect sa afectezi cetatenii din cauza deciziilor proaste, populiste, nationaliste, extremiste pe care un guvern vremelnic le ia. Dupa cum decurg lucrurile la noi, Romania poate deveni un caz pe acesta conditionalitate.

In finalul conferintei de presa europarlamentarul liberal a facut referire la proiectul european prin care tinerii ce au implinit 18 ani pot sa beneficieze de un bilet de tren gratuit pentru a calatori in Europa: “Acest instrument exista si in bugetul 2021-2027 fiind alocata suma de 700 de milioane euro. Exista un proiect pilot care se va aplica anul acesta in care aproximativ 15000 de tineri vor beneficia de aceasta facilitate.”

Citeste si :  Isidor Raducea : "Noi trebuie sa informam in fiecare luna despre activitatea noastra"

Birou de presa PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.