Home » Administratie » Administratie Craiova » LIBERALII NU AU VOTAT REABILITAREA PODULUI SUSPENDAT.

LIBERALII NU AU VOTAT REABILITAREA PODULUI SUSPENDAT.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Reabilitarea podului suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” a devenit subiect de dispută între cele doua partide din Craiova , PSD si PNL. Suma alocată pentru pod, 1,3 milioane de euro, este contestată vehement de liberali si este considerata una destul de mare. În replică, primarul Mihail Genoiu spune că aceste costuri ridicate au reieșit din condițiile impuse de Ministerul Culturii. Genoiu a precizat că după ce se va finaliza proiectarea se va ști valoarea execuției. 

“Grupurile noastre de consilieri au avut ședințe tehnice și au stabilit ce va fi votat și ce nu. Încep cu reabilitarea podului din Parcul Nicolae Romanescu. După cum știm, parcul ar fi trebuit reabilitat din fonduri europene dar, de fapt, s-a făcut din bani publici.  Podul suspendat nu a fost prins în această reabilitare, iar acum dl. Genoiu vrea să aloce peste 1,3 milioane euro pentru acest lucru”, a declarat Ștefan Stoica. El a mai spus că deși există o expertiză tehnică, cheltuielile diverse şi neprevăzute sunt 21%, adică peste 220 000 euro, în condițiile în care standardele de cost aprobate prin HG  prevăd maximum 10%. Aceeași situație se întâlnește și la capitolul proiectare, unde suma este 8 %, adică 49 000 euro, deși legea prevede maximum 3%.  În plus, liderul liberalilor doljeni a atras atenția că nu există o analiză de risc seismic, pentru pod. ”Când am întrebat de ce nu s-a reabilitat podul odată cu parcul ni s-a spus că fusese reabilitat aproximativ acum 5 ani. Prin urmare, noi reabilităm un pod din cinci în cinci ani, cu o sumă imensă”,  a  mai spus Stoica.

 

“Astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local, consilierii PNL-ului au votat împotriva unui proiect de hotărâre care respingea creșterea tarifului pentru serviciile de salubrizare. Logic, a vota împotriva unei anulări de majorare înseamna a vota pentru majorare (dublă negație).
Am scos de pe ordinea de zi punctul referitor la majorare deoarece aceasta era fundamentată de un proiect pe care nimeni din administrație nu-l putea verifica, neavând studiile necesare. Astfel, vom achiziționa serviciile unei terțe persoane pentru verificarea acestui proiect și a vedea dacă informațiile de acolo sunt corecte. Consilierii liberali au votat împotriva acestei decizii, în concluzie confirmă corectitudinea proiectului și doresc majorarea tarifului.”

Astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local, consilierii PNL-ului au votat împotriva unui proiect de hotărâre care respingea creșterea tarifului pentru serviciile de salubrizare. Logic, a vota împotriva unei anulări de majorare înseamna a vota pentru majorare (dublă negație). Am scos de pe ordinea de zi punctul referitor la majorare deoarece aceasta era fundamentată de un proiect pe care nimeni din administrație nu-l putea verifica, neavând studiile necesare. Astfel, vom achiziționa serviciile unei terțe persoane pentru verificarea acestui proiect și a vedea dacă informațiile de acolo sunt corecte. Consilierii liberali au votat împotriva acestei decizii, în concluzie confirmă corectitudinea proiectului și doresc majorarea tarifului.

Posted by Mihail Genoiu on 28 Septembrie 2017


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
SORIN MANDA: PARCARILE ULTRACENTALE VOR FI TOATE CU PLATA PRIN SMS

"Parcarea cu plată a avut două meniri adiacente, pe care, în opinia noastră, și le-a atins. Anume descongestionarea traficului, și...

Închide