Liceul Traian Vuia Craiova : CONCURS DE SELECȚIE LA FINAL ÎN PROIECT ERASMUS+

0
66

Elevii din Liceul Traian Vuia Craiova sunt beneficiari în acest an școlar ai unui program Erasmus+ KA102. Proiectul ”Dezvoltarea competențelor prin pregătire practică europeană (DC_PPE!)” implementat de Liceul Traian Vuia Craiova își propune pentru 30 elevi din domeniile mecanică și informatică, din clasa a X-a, dezvoltarea într-un mediu european, de competențe tehnice generale și dobândirea de abilități practice, precum și dezvoltarea competențelor lingvistice și culturale.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea competențelor profesionale la cei 30 elevi în vederea creșterii șanselor de angajare, integrării socio-profesionale pe piața muncii europene și facilitarii dezvoltării personale.

În etapa de planificare am realizat, împreună cu partenerii economici din Cipru, Memorandum-urile de întelegere și Acordurile de învățare conform programelor școlare în vigoare, pentru stagiile de pregătire practică.

Citeste si :  Concursul „Cu viata mea apar viata” castigat de Scoala gimnaziala Traian si Liceul Charles Laugier

Echipa de proiect a derulat activități de informare despre scopul, obiectivele și activitățile proiectului în ședințele cu părinții și elevii claselor din cele două domenii.

Am organizat concursul de selecție al elevilor participanți în mobilități (grup țintă 15+ rezerve) pentru fiecare flux, în mod transparent, respectând principiile egalității de șanse, al evitării conflictului de interese și nondiscriminării, astfel:

– Procedura de selecție a fost afișată, odată cu Anunțul de selecție la avizierul școlii și la panoul Erasmus +, cu 30 zile înainte de concurs;

-Anunțul a fost făcut public pe site-ul școlii și pe cel al proiectului http://erasmusvuia2019.simplesite.com/ și a cuprins: data și locul concursului, criteriile de selecție și eligibilitate, perioada de înscriere, conținutul dosarului de candidatură, tematică și bibliografia, locul de depunere al dosarelor;

Citeste si :  Erasmus pentru tinerii antreprenori

– Comisia a analizat dosarele, a afișat lista candidaților validați pentru participarea la concurs și graficul de desfășurare, cu 48 ore înainte de concurs;

-Concursul de selecție a avut loc în liceu în data de 20.11.2019 fiind format din 2 probe – teste grilă pentru cunoștințe profesionale și competențe de comunicare în limba engleză. Selecția s-a facut în ordinea descrescatoare a mediei obținute la cele 2 probe, afișându-se apoi notele;

-După perioada contestațiilor au fost afișate la avizierul școlii și pe site-ul proiectului listele titularilor, a rezervelor și a celor respinși pentru fiecare flux, în data 25.11.2019.

Citeste si :  Eveniment pentru tinerii antreprenori

Elevii admiși în urma concusului vor beneficia de activități de pregatire lingvistică, culturală, pedagogică și de prevenire a riscurilor în perioada premobilităților și de stagii de pregătire practică corespunzătoare profilelor la operatori economici în Paphos, Cipru.

Proiectul contribuie la creșterea prestigiului școlii în comunitate, la creșterea calității educației și formării furnizate de școală, la diversificarea și atractivitatea ofertei educaționale și adaptarea formării la specificul pieței muncii.

 

Prof. Moculescu Ileana Daniela,  responsabil management proiect

 Prof. Lazăr Luminița Elena, responsabil proiect

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.