Licitatia deschisa pentru atribuirea contractului de modernizare a drumului judetean 552 Craiova – Mofleni – Bucovat – Terpezita – Salcuta – Virtop – Caraula – Cetate a intrat in etapa evaluarii

0
381

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, anunta faptul ca licitatia deschisa pentru atribuirea contractului de modernizare a drumului judetean 552 Craiova – Mofleni – Bucovat – Terpezita – Salcuta – Virtop – Caraula – Cetate a intrat in etapa evaluarii, pana luni dupa-amiaza, la expirarea termenului limita, fiind depuse cate 4 oferte pentru fiecare dintre cele 2 loturi in care este impartit contractul.

Potrivit presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, proiectul de infrastructura rutiera, cu o valoare totala de aproape 50 de milioane de euro, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, reprezinta o prioritate pe agenda institutiei, fiind intreprinse toate masurile necesare pentru ca lucrarile efective sa poata demara in cel mai scurt timp.

„Ne face placere sa putem spune ca unul dintre cele mai importante demersuri ale Consiliului Judetean Dolj din actualul exercitiu financiar, modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate, a mai parcurs cu succes un pas semnificativ in implementare.

Citeste si :  Un spectacol care a facut inconjurul lumii ajunge pentru prima oara in Craiova!

Este imbucurator, in acest sens, interesul manifestat de firmele de profil fata de licitatia pentru atribuirea contractului, astfel ca, pana la data limita stabilita pentru depunere, s-au inregistrat cate 4 oferte pentru fiecare dintre cele 2 loturi corespunzatoare tronsoanelor in care a fost impartit drumul. Desigur ca, din acest punct de vedere, o contributie majora a avut-o si actualizarea documentatiei de catre proiectant, aprobata de plenul CJ in luna mai, prin care valoarea totala a fost majorata la aproximativ 50 de milioane de euro, din care aproape 46 de milioane de euro pentru executarea lucrarilor. A rezultat un efort financiar suplimentar de peste 13 milioane de euro fata de finantarea europeana initiala, efort pe care institutia noastra si l-a asumat integral, avand in vedere importanta demersului, orientandu-se catre contractarea unui credit.

Suma reflecta in mod direct dimensiunea si complexitatea acestei investitii, deoarece vorbim despre unul dintre principalele drumuri din reteaua judeteana, cu o lungime de peste 67 de kilometri, care asigura conexiunea intre municipiul Craiova si 7 comune, traversand un areal cu aproape 330.000 de locuitori. Tocmai aceasta amploare a determinat segmentarea in 2 loturi, pentru o abordare cat mai eficienta, si speram ca pana cel tarziu in primavara anului viitor sa avem desemnati constructorii pentru ambele tronsoane.

Doresc sa evidentiez faptul ca proiectul privind DJ 552 Craiova – Cetate s-a aflat in permanenta si ramane in centrul preocuparilor noastre. Astfel, trebuie mentionat faptul ca, in paralel cu organizarea si derularea procedurii de atribuire a lucrarilor, am rezolvat si alte aspecte care faciliteaza implementarea demersului. Ca exemplu, avem contractul incheiat intre CJ Dolj si Distributie Energie Oltenia SA, in vederea devierii retelelor de electricitate pentru a permite buna desfasurare a modernizarii drumului, contract care presupune mutarea unui numar de aproximativ 100 de stalpi si care deja se apropie de finalizare“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

Citeste si :  Expozitie dedicata implinirii a 50 de ani de existenta a Festivalului Maria Tanase

Proiectul ,,Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovat – Terpezita – Salcuta – Virtop – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771“ este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, avand o valoare totala de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49,6 milioane de euro).

Contractul de executie a lucrarilor de modernizare are o valoare estimata de 182.388.739,84 lei, fara TVA, din care 88.297.880,38 lei pentru lotul I (tronsonul cuprins intre km 4+200 si km 31+850) si 94.090.859,46 lei pentru lotul II (tronsonul cuprins intre km 31+850 si km 71+771).

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.