Licitatia pentru tronsonul 3 al drumului expres Craiova Pitesti, anulata

0
64

Licitatia pentru tronsonul 3 al drumului expres Craiova Pitesti, anulata 1Licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului 3 (32 km) al Drumului Expres Craiova Pitesti a fost anulata de catre Compania de Drumuri, la peste un an si jumatate de cand a fost lansata. Iresponsabilitatea celor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere se traduc in minim 17 luni de intarziere a proiectului, atrage atentia Asociatia Pro Infrastructura.

„CNAIR a ANULAT licitatia pentru tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti. Comunicarile au fost trimise catre ofertanti in 18.02.2019. Aceeasi soarta o va avea si lotul 4. In total avem 63,5 km in plop.

Pentru cele doua tronsoane licitatiile pentru proiectare si executie au fost lansate inca din iulie 2017, dar au fost rapid lovite de contestatii ce ulterior au fost confirmate de instanta.

Citeste si :  Cine minte ? CNAIR sau Razvan Cuc ? Drumul expres Craiova – Pitesti e inca in stadiul de proiect ..

„Compania Strabag a depus contestatii la ambele tronsoane INAINTE de deschiderea ofertelor, acuzand CNAIR de nereguli in documentatia tehnica. Strabag primeste castig de cauza in instanta, iar CNAIR este obligata sa ia masuri de remediere si sa amane data depunerii ofertelor. Surpriza! CNAIR nu a asteptat decizia definitiva a judecatorilor si a deschis ofertele! Astfel ca hotararea instantei nu a putut fi pusa in aplicare si astfel licitatia a fost anulata.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  S-au semnat primele 3 contracte pentru realizarea Drumului Expres Craiova - Pitesti

„In loc sa-si asume greseala, anuland imediat licitatia si repornind procedura, iresponsabilii CNAIR au mers prea departe, atacand pe cale extraordinara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fara a avea sorti de izbanda. Recursurile CNAIR au fost respinse de ICCJ”, mai noteaza ONG-ul.

Asociatia mai aminteste ca a avertizat inca din martie 2017 ca proiectul Craiova-Pitesti este lansat in graba, pe baza unui studiu de fezabilitate vechi si cu o documentatie de licitatie de foarte slaba calitate.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.