Liderul PNL, Ludovic Orban: Decizia privind salariului minim, doar in urma negocierilor dintre patronate si sindicate

0
61

Liderul PNL, Ludovic Orban: Decizia privind salariului minim, doar in urma negocierilor dintre patronate si sindicate 1Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, ca modificarea salariului minim pe economie ar fi trebui sa fie luata dupa o negociere intre patronate si sindicate, nu de Guvern. Liderul liberal sustine ca atat timp cat decizia apartine Executivului, aceasta va fi una de natura politica.
„Guvernul nu trebuie sa aiba nicio treaba cu stabilirea salariului minim brut pe economie. Decizia nu trebuie sa fie administrativ politica, luata de Guvern, ci decizia privitoare la salariul minim pe economie trebuie sa fie rezultatul negocierii intre patronate si sindicate, intre partenerii sociali si trebuie sa aiba la baza indicatori economici obiectivi care sa impiedice fluctuatii prea mari ale salariului minim care sa nu aiba la baza elemente de natura economica. Fie se stabileste cresterea economica, fie se stabileste cresterea salariului mediu brut, fie se stabileste indice de productivitate, varianta pe care o preferam noi, pe ramura”, a afrimat Ludovic Orban, la sediul PNL.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  PNL cere sesiune parlamentara extraordinara!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.