Live Video : Congres PNL septembrie 2021.

0
233

Au mai rămas câteva ore până când vom afla cine va fi noul preşedinte al PNL, rezultat care poate schimba din temelii scena politică. Ar putea însemna sfârşitul carierei politice a lui Ludovic Orban sau plecarea lui Florin Cîţu de la Palatul Victoria. Ambii candidaţi luptă cu toate armele, deşi jocurile par făcute.

Congres PNL septembrie 2021. Liberalii se reunesc azi în congres pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu. La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11.00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat şi el prezenţa la Congresul PNL.

Au fost aproximativ patru luni de campanie în PNL, cu atacuri la baoinetă şi forţe măsurate în greşelile trecutului.

Acuzaţii de trădare şi şantaj au curs din ambele tabere, PNL s-a împărţit în două, Iohannis a anunţat că îl susţine pe Cîţu, iar Orban a fost lăsat singur de tot mai mulţi lideri din ţară. Toate acestea, pentru o miză cu valoare de patru ani: şefia PNL.

Ludovic Orban a intrat în această luptă politică cu promisiunea că susţine valorilor fondatoare ale PNL şi ale naţiunii române moderne: drepturile şi libertăţile individuale, familia, credinţa creştină şi naţiunea.

Florin Cîţu a anunţat şi el că PNL va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul.

Potrivit statutului, președintele PNL va fi decis de votul a 5.000 de delegați care vor vota la congresul din 25 septembrie care se va desfășura la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile.

Toate cele 48 de organizații ale PNL vor fi reprezentate de un număr de delegați la eveniment, număr care a fost stabilit statutar în funcție de mărimea filialei și de rezultatele obținute la ultimele alegeri.

O mare parte dintre liderii de organizații și-au anunțat public susținerea pentru cei doi competitori Ludovic Orban și Florin Cîțu.
La un calcul simplu al numărului de delegați și pe baza anunțurilor oficiale, Florin Cîțu pare a a avea cele mai mari șanse de a obține funcția de președinte al PNL.

https://www.facebook.com/JurnaldeCraiova/videos/6112116985529391

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.