Liviu Dragnea are telefon in celula. Fostul sef al PSD poate discuta cu apropiatii o ora in fiecare zi 1Liviu Dragnea, fostul presedinte PSD, care a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, la sfarsitul lunii trecute, dupa condamnarea in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, data de judecatorii Curtii Supreme, are dreptul sa vorbeasca la telefin, chiar din celula.

Potrivit surselor, la puscaria de la marginea Capitalei, telefoanele de la care pot vorbi persoanele private de libertate sunt amplasate in celula, si nu pe hol, ca la majoritatea penitenciarelor.

Liviu Dragnea are la dispozitie o cartela, pe care rudele ii pot pune bani, iar fostul sef al PSD poate discuta cu cei apropiati (membrii de familie, apartinatori sau alte persoane – sot, sotie, rude pana la gradul IV, persoane care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, reprezentanti legali cand sunt desemnati, precum si, in cazuri exceptionale, persoane fata de care s-au stabilit puternice relatii afective si care mentin legatura cu detinutul prin vizite, telefon, corespondenta si comunicari on-line), cate o ora in fiecare zi. Un astfel de aparat este si in celula, in care se afla politicianul, acesta fiind acum in perioada de carantina.

Citeste si :  Valentin Popa, ministrul demisionar al Educatie : Limba romana si Romania nu sunt de negociat.

Iata ce spune legea cu privire la dreptul de a efectua convorbiri telefonice de catre detinuti:

“ARTICOLUL 133

Dreptul la convorbiri telefonice

(1) Detinutii au dreptul de a efectua, pe cheltuiala lor, convorbiri telefonice de la telefoanele instalate in incinta sectorului de detinere, cu cel mult 10 persoane din exteriorul penitenciarului, atat din tara, cat si din strainatate. Persoanele ce pot fi contactate de catre detinuti sunt cele prevazute la art. 2 lit. m), avocatul, notarul public, executorul judecatoresc, mediatorul autorizat ori de alta persoana cu atributii oficiale, precum si de reprezentantul diplomatic, in cazul detinutilor de cetatenie straina.

(2) Numele si numarul de telefon al persoanelor prevazute la alin. (1) se indica in cererea scrisa a detinutului, care se supune spre aprobare directorului penitenciarului.

(3) In functie de regimul de executare in care sunt inclusi, detinutii pot efectua convorbiri telefonice, dupa cum urmeaza:

Citeste si :  PSD se simte incoltit si recurge la razboiul politic dus cu arme murdare

a) zilnic, detinutii carora li se aplica regimul de executare deschis, semideschis si inchis, precum si cei carora nu li s-a stabilit inca regimul de executare, 10 apeluri telefonice, cu durata maxima cumulata de 60 de minute;

b) zilnic, detinutii carora li se aplica regimul de maxima siguranta, precum si cei care prezinta risc pentru siguranta penitenciarului, 3 apeluri telefonice cu durata maxima cumulata de 30 de minute.

(4) Procedura de selectie a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitarii dreptului detinutilor la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie si conditiile de furnizare a acestora se reglementeaza prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor”, se precizeaza in normele de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor.

Liviu Dragnea a fost incarcerat luni, 27 mai, in Penitenciarul Rahova dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis mentinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, in care a fost acuzat de instigare la abuz in serviciu.

Citeste si :  Inlocuitorul Olgutei Vasilescu, despre retragerea fostului ministru!

Este a doua condamnare definitiva a lui Liviu Dragnea, dupa cea din dosarul referendumumului, cand a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.