Liviu Dragnea, atacat de avocatul Gheorghe Piperea!

0
108
Liviu Dragnea, atacat de avocatul Gheorghe Piperea!
Liviu Dragnea, atacat de avocatul Gheorghe Piperea!

Avocatul Gheorghe Piperea sustine ca partidele politice au devenit niste ”dictaturi personale”, in care un lider decide cine poate si cine nu poate avea o opinie in partid. Piperea sustine ca ar fi nevoie de o modificare a Constitutiei, in asa fel incat partidele sa nu mai fie doar feuda proprie a unui lider.

”Partidele romanesti sunt niste mici dictaturi personale, organizate in jurul liderului maxim, dupa “bunele” practici ale Bancii Nationale a Romaniei, unde exista guvernatorul si camarila, restul fiind simpla resursa umana dispensabila.
Este evident ca partidelor romanesti le trebuie un serios reset judiciar. Si, poate, un examen atent din partea CCR a legii lor de organizare. Cel mai aberant lucru este imposibilitatea de a apela la justitie atunci cand se contest decizii samavolnice ale liderului si ale camarilei sale, reuniti in cex-uri si altele. Asa ceva este contrar Constitutiei si, mai ales, CEDO.
Nu de alta, dar un partid politic este o persoana juridica de drept public, de interes national. Mai ales pentru ca sunt instrumente ale accederii la putere sau ale exercitiului democratic de opozitie la putere, partidele politice nu se pot transforma in SPV-uri ale liderilor si ale camarilelor, lor”.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Craiova: Vrem Justitie, nu Coruptie! Suntem cu ochii pe voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.