Home » Politica » Politica National » Liviu Dragnea: “Sunt forte politice, si nu numai, care vor puterea pe o alta cale decat cea democratica”

Liviu Dragnea: “Sunt forte politice, si nu numai, care vor puterea pe o alta cale decat cea democratica”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Mamaia, că există forţe politice, şi nu numai, care vor puterea pe o altă cale decât cea democratică şi legitimă, denunţând astfel acţiunile care au loc “aproape zilnic” împotriva social-democraţilor.

“Sunt forţe politice, şi nu numai politice, care vor puterea pe o altă cale decât cea democratică şi cea legitimă. Şi consecinţele acestei vrereri nelegitime sunt vizibile. Sunt scandalurile montate aproape zilnic împotriva noastră, împotriva noastră ca grup şi împotriva noastră ca persoane. Poate că încă nu ne-am dezmeticit complet, dar ar fi cazul să ne dezmeticim, ar fi timpul să ne dezmeticim. Oriunde ne uităm azi în societatea românească se dau lupte. Sunt multe de clarificat în toate domeniile, dar cele mai multe se pare sunt de clarificat în politic”, a spus Dragnea, la Şcoala de vară a Organizaţiei de Femei Social Democrate (OFSD).

El a susţinut că în justiţie, în sănătate, în educaţie, în instituţiile de forţă şi în economie “pluteşte umbra luptei politice”.

“E o luptă politică incorectă, este de fapt o luptă nelegitimă pentru putere. Este lupta celor care n-au câştigat-o şi care o vor într-un mod nelegitim contra celor care au câştigat-o şi care vor să o folosească pentru dezvoltarea acestei ţări. Este lupta lor împotriva noastră, ca să nu ne mai complicăm şi nici să ne ascundem. Şi vă întreb: De ce ar trebui să cedeze PSD puterea? De ce ar trebui PSD să cedeze ceea ce a câştigat în decembrie 2016? De ce să cedăm dreptul nostru de a îndrepta ceea ce este strâmb, de ce să cedăm dreptul de a îndrepta nedreptăţile făcute până acum românilor şi care se fac şi în continuare? De ce să renunţăm la ocazia de a dezvolta ţara doar pentru că unora le e teamă să-şi piardă posturile sau mandatele? Doar că unora nu le convine că începe să li se tragă economia subterană de sub ei? Doar pentru că nu le convine ca domnia bunului plac şi sentimentul de injustiţie să înceteze? Doar pentru că suntem de părere că e prea puţină democraţie într-o ţară care este sătulă de teroare şi de injustiţie socială? Eu nu vreau să renunţăm. Şi vreau să fiţi lângă mine, ba dimpotrivă, vreau să ducem până la capăt, până la ultimul cuvânt, ce am promis în campania electorală”, a arătat preşedintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, PSD nu ştie să piardă, ceea ce “îi sperie” pe adversarii săi.

“Vor râde aşa cum au mai râs, vor ameninţa aşa cum au mai ameninţat, vor face dosare aşa cum au mai făcut. Dar nu le merge la nesfârşit şi asta e o veste proastă pentru ei. Sunt lucruri pe care într-adevăr nu le ştim, de exemplu nu ştim să pierdem, dar ştim în schimb să câştigăm, iar ei ştiu asta şi îi sperie în continuare, aşa cum i-a speriat rezultatul alegerilor. Eu îi văd cât sunt de speriaţi atunci când pornesc campanii, cum mistifică fapte, când distribuie acuzaţii printr-un sistem mediatic de propagandă care, dacă e să ne întrebăm cinstit, nu-mi dau seama din ce trăieşte. Poate ne dăm seama, oricum nu pe căi cinstite”, a menţionat Dragnea.

În opinia acestuia, misiunea politică a PSD este una frumoasă, dar şi foarte grea.

“Şi trebuie să fim conştienţi de asta. Nu încercăm doar să creştem o economie şi să respectăm un deficit, astea sunt numai cifre, vrem să salvăm o ţară, să vindecăm o naţiune. România trebuie vindecată, trebuie ca fiecare procent de creştere economică să se simtă imediat în buzunarele românilor, să retezăm de la rădăcină un sistem care vrea să menţină nedezvoltarea, să aducem lucrurile în matca lor firească, să aducem instituţiile în poziţia lor legitimă, constituţională şi societatea noastră în pace şi normalitate. (…) Trebuie să muncim şi ca mai mulţi români să revină în ţară, vreau ca mai mulţi români care au bagajele făcute să se apuce de despachetat şi să dăm tot ceea ce am promis, indiferent cât va fi de greu. (…) Sincer, nu ştiu dacă vom învinge, dar ce ştiu sigur este că nu vom da niciun pas înapoi”, a subliniat liderul PSD.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Ce decizie a luat Guvernul Tudose cu privire la pensiile private

Guvernul intenţionează să "mute" o parte din contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) către...

Închide