Lovitura lui Dancila pentru PNL!

0
309
Lovitura lui Dancila pentru PNL!
Lovitura lui Dancila pentru PNL!

Guvernul considera ca organizarea de proteste politice fara declararea lor prealabila, asa cum a propus PNL in Parlament, poate da nastere la conflicte stradale spontane intre partizanii diferitelor ideologii, ciocniri care pot degenera in violente grave.

Liberalii au depus in Parlament, anul trecut, un proiect de lege care propune ca „protestele politice” sa poata sa fie organizate „in piete, in alte locuri in aer liber, trotuare” fara declararea lor prealabila. Demersul PNL a venit dupa mitingul violent care a avut loc in fata Guvernului pe 10 august 2018.

Sub semnatura premierului Viorica Dancila, Guvernul afirma ca nu sustine propunerea PNL pentru ca ideea liberalilor ar putea sa provoace conflicte stradale grave.

Punctul de vedere al Executivului urmeaza sa fie aprobat in sedinta de Guvern de vineri.

„Consecintele unei astfel de initiative legislative sunt de natura sa afecteze drepturile si libertatile celorlalti participanti la viata sociala a comunitatii, limiteaza gestionarea corespunzatoare de catre autoritatile publice a situatiilor care prezinta un risc, din perspectiva masurilor pe care acestea sunt responsabile sa le adopte pentru asigurarea protectiei participantilor si duce, in lipsa unui partener de dialog/organizator, la imposibilitatea stabilirii elementelor de detaliu ale misiunilor specifice”, spune Guvernul.

„In acest context, precizam ca potentialul de a tulbura ordinea publica este mai mare in cazul unor evenimente unde exista un aflux mare de persoane, risc la care se adauga si posibilitatea aparitiei unor contra-manifestatii. Exceptarea de la declarare ar presupune ca interactiunea dintre cele doua mase de cetateni partizani ai unor ideologii cu viziuni opuse ori interese contrare poate da nastere unor conflicte spontane care pot degenera in violente grave si generalizate”, se mai arata in opinia Executivului.

In punctul de vedere al Guvernului sunt enumerate si avantajele declararii prealabile a protestelor politice.

„Mai mult decat atat, o adunare publica declarata, chiar avand caracter politic, beneficiaza de serviciile autoritatilor care contribuie la buna derulare a acesteia, servicii ce nu sunt doar cele de asigurare a ordinii publice. Astfel, in cazul unor adunari ce implica deplasarea unor mase mari de persoane, pot fi instituite restrictii de circulatie, care sa permita desfasurarea in bune conditii a adunarii. Nu in ultimul rand, pot fi puse la dispozitie echipaje medicale, servicii sociale, echipaje ale structurilor pentru situatii de urgenta, pot fi create linii speciale de transport pentru participanti ori se poate prelungi programul mijloacelor de transport in comun”, mai scrie in documentul guvernamental.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.