Lovitura pentru Alexandru Cumpanasu dupa ce si-a anuntat candidatura la prezidentiale: Consiliul National al Rectorilor se retrage din CNMR

0
106

Consiliul National al Rectorilor (CNR), singura structura nationala care reuneste toti rectorii universitatilor de stat si particulare acreditate si-a anuntat duminica retragerea din Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) condusa de Alexandru Cumpanasu, dupa ce acesta si-a anuntat candidatura la prezidentiale. Si Camera de Comert si Industrie din Romania s-a retras, joi, din coalitia condusa de Cumpanasu.

„Consiliul National al Rectorilor se subordoneaza exclusiv intereselor unui mediu universitar competitiv si de calitate in Romania !

Consiliul National al Rectorilor (CNR), singura structura nationala care reuneste toti rectorii universitatilor de stat si particulare acreditate a actionat si actioneaza pentru dezvoltarea structurilor parteneriale in scopul consolidarii rolului mediului universitar in asumarea deciziei publice in Romania.

Citeste si :  Alexandru Cumpanasu candidat la Prezidentiale din partea PSD ? Posibilul scenariu al laboratoarelor PSD!

Am salutat orice deschidere publica si am fost parteneri onesti in toate proiectele care au adus un bine tarii, comunitatii, universitatilor si studentilor.

Am fost alaturi in proiectul “Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei” (CNMR) pentru ca am crezut si credem ca, impreuna putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari si mai angajati in modernizarea Romaniei. Cu toate acestea, suntem nevoiti sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR.

Astazi, Consiliul National al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastra la CNMR. Fiecare membru al comunitatii academice are dreptul la propria lui opinie politica, are dreptul de a exprima propriile opinii si convingeri, insa CNR, in ansamblul sau, este si trebuie sa fie garantul institutional al echidistantei si impartialitatii institutiilor universitare.

Consiliul National al Rectorilor a fost, este si trebuie sa fie dincolo de optiunile politice ale fiecarui rector.

Citeste si :  Unchiul Alexandrei dezvaluie legaturile dintre PSD si interlopii din Dolj. Parlamentarii care urmeaza sa fie audiati de DIICOT

Suntem convinsi ca participarea CNR in CNMR a fost benefica in multe proiecte precum promovarea universitatilor romanesti in emisiunea “Ambasador Romania”, sustinerea unor masuri care sa imbunatateasca absorbtia fondurilor europene si multe asemenea.

CNR considera ca trebuie sa ramana activ in a participa la consultari cu autoritatile nationale, regionale si locale in domeniul invatamantului superior, cercetarii stiintifice, precum si pe alte teme de interes pentru societate. Avem in universitatile din Romania specialisti bine pregatiti pentru a prezenta puncte de vedere pertinente pe multe subiecte. Trebuie sa-i valorizam! Fara educatie si cercetare stiintifica nu poate exista o dezvoltare reala!

Citeste si :  Candidatul Alexandru Cumpanasu este nevoit sa recunoasca: „Pe Alexandra am vazut-o destul de rar”

Multumim CNMR pentru colaborarea avuta, insa dorim sa pastram universitatile in afara jocului politic! Suspendarea noastra este ferma, neechivoca si pe termen nelimitat!”, se arata in comunicatul de presa.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.