Luare de pozitie a Filarmonicii „Oltenia „ Craiova fata de dezinformarile din mass-media emise de Adriana Ungureanu, consilier local PNL

0
478

Luare de pozitie a Filarmonicii „Oltenia „ Craiova  fata de dezinformarile din mass-media emise de Adriana Ungureanu, consilier local PNL 1In urma afirmatiilor neconforme cu realitatea, facute de Adriana Ungureanu, consilier local PNL, azi s-a organizat o conferinta de presa la Filarmonica „Oltenia” Craiova pentru a prezenta punctul de vedere al conducerii institutiei de cultura craiovene, in virtutea principiului jurnalistic al echidistantei. La conferinta au participat Gabriel Zamfir – manager Dorin Maciuca – lider al sindicatului reprezentativ din institutie si Marius Tiugan – avocat.

Intrucat subiectele abordate au fost diverse, pentru o imagine mai clara, le redam succint in ordinea abordarii in cadrul conferintei:

Contractul de management al domnului Gabriel Zamfir va expira in anul 2020, cu posibilitatea legala de a depune un nou proiect de management. Prin urmare, recenta evaluare realizata de Primaria Municipiului Craiova in ceea ce priveste activitatea managerului Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din anul 2018 – cu nota 9,30 – nu a avut ca obiect prelungirea contractului de management al domnului Gabriel Zamfir.
Referitor la acuzatia achizitionarii de instrumente muzicale in valoare de 48.000 euro, din bani publici, precizam ca asa cum am anuntat intr-o conferinta de presa anterioara, Filarmonica „Oltenia” Craiova deruleaza in prezent primul proiect cu finantare europeana. Este un proiect de turism cultural care prevede, pe langa sustinerea a 4 evenimente artistice, cumpararea de instrumente muzicale, absolut necesare organizarii de concerte la standarde ridicate, conform statutului si prestigiului filarmonicii oltene.
Situatia cheltuielilor, a numarului de bilete vandute, incasarilor si realizarii de venituri proprii este publica (putand fi consultata de catre cei interesati de acest subiect) si indeplineste toate criteriile prevazute de cadrul legal specific de functionare a unei institutii bugetare de cultura.
Concertul anual sustinut la Sala Polivalenta face parte din strategia de atragere de noi melomani, prin spectacole de fuziune muzicala intre simfonic si alte genuri: rock, pop, folcloric, latino, jazz. Concertul de anul acesta, „Placido Domingo jr. and friends”, a fost foarte bine primit de public, dupa cum reiese din numarul mare de aprecieri, vizualizari si comentarii pozitive de pe pagina de facebook a Filarmonicii „Oltenia” Craiova: https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/videos/592624951247351/
Dupa ce a prezentat situatia reala a faptelor, eronat expuse de doamna Adriana Ungureanu si preluate ca atare de o parte a presei locale, domnul Gabriel Zamfir a solicitat ca doamna consilier sa isi ceara scuze public si sa stopeze orice atac la adresa Filarmonicii „Oltenia” Craiova si conducerii institutiei.
Domnul Dorin Maciuca, lider de sindicat si fost manager interimar, a precizat in plus ca aceasta stare tensionata nu are un substrat politic, cum se incearca sa se vehiculeze, fiind un conflict personal declansat de trei fosti angajati ai Filarmonicii „Oltenia” Craiova.
Liderul de sindicat a trasnmis, totodata, punctul de vedere al artistilor pe care ii reprezinta, acela de a nu mai fi atacati – pentru a putea sa desfasoare activitatea muzicala intr-un climat prielnic creativitatii artistice.
De asemenea, rugamintea adresata celor ce fac afirmatii publice este aceea de a consulta partile implicate si documentele existente, spre o informare corecta, fara dubii si interpretari tendentioase.
Spre finalul conferintei, domnul avocat Marius Tiugan a explicat ca toate aceste atacuri impotriva Filarmonicii „Oltenia” Craiova afecteaza imaginea si prestigiul institutiei, conflictele nedezamorsate pe cale amiabila, urmand a fi rezolvate in instanta.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Dolj: Buletinele peste 40.000 de persoane expira în 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.