Lucia di Lammermoor, o reprezentatie speciala la Opera Craiova

0
206

„Lucia di Lammermoor”, spectacolul Operei Romane Craiova programat sambata, 22 februarie 2020, incepand cu ora 19.00, in sala Cercului Militar, este un prilej pentru melomani de a asculta capodopera lui Gaetano Donizetti in interpretarea unei distributii de exceptie.

Spectatorii ii vor putea asculta pe Mariana Bulicanu – in rolul titular, David Baños (Edgardo de Ravenswood), Ioan Cherata (Lordul Enrico Ashton), Sorin Draniceanu (Raimondo Bidebent), Bogdan Olaru (Lordul Arthuro Bucklaw), Corina Vlada (Alisa), Petrisor Efrem (Normanno), Orchestra, Corul si Baletul Operei Romane Craiova, sub conducerea muzicala a maestrului Dumitru Carciumaru.
Distributie de exceptie
Este pentru prima data cand indragita soprana Mariana Bulicanu interpreteaza acest rol in fata publicului craiovean, eveniment asteptat de melomanii din Banie, care au primit cu entuziasm cele mai recente interpretari ale sale, dar si aparitiile sopranei in cele doua spectacole-eveniment de la finalul anului trecut, Pop Opera Concert si Craciun la Opera.
Tenorul liric David Baños este aplaudat pe cele mai importante scene lirice spaniole, dar si in multe alte tari europene, publicul craiovean apreciindu-l pentru rolurile sale din „La Traviata”, „Aida”, „Don Carlo”, emblematic fiind rolul Mario Cavaradossi din spectacolul-eveniment „Tosca” care a avut loc in Parcul Nicolae Romanescu in anul 2017.
Baritonul Ioan Cherata este unul dintre favoritii spectactorilor, castigandu-si admiratia acestora inca de la debutul sau pe scena lirica din Craiova in anul 2001, fiind de atunci prezent in distributiile celor mai importante spectacole ale Operei Romane Craiova. Apare frecvent pe scene importante din tara si din strainatate, participand la numeroase turnee, dar remarcandu-se si in planul interpretarii unor partituri solistice reprezentative din creatia vocal-simfonica.
O voce de exceptie apreciata la nivel international, basul craiovean Sorin Draniceanu primeste ovatii la fiecare aparitie a sa pe scena, impresionand, in indelungata sa cariera, deopotriva publicul si criticii prin talentul si tehnica sa, dar si prin inteligenta in interpretare, sensibilitatea si extraordinara sa forta de expresie.
Spectacolul este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova si al Consiliului Local Craiova.

Citeste si :  Barbara Frittoli, Subcarpați și Asturia Girls, la Opera Craiova

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

https://www.facebook.com/events/1498596936957835/

Biletele pot fi achiziționate online:

http://bilete.operacraiova.ro/en/show/37/detail
sau la agenția de bilete a Operei Române Craiova, str. Mihai Viteazul nr. 7, 0351.442.471, [email protected] 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.