Lucian Bernd Sauleanu , Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) : Avem nevoie de planuri pentru un smart city !

0
457

Lucian Bernd Sauleanu , Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) : Avem nevoie de planuri pentru un smart city ! 1Lucian Bernd Sauleanu a raspuns evenimentului care are loc pentru prima oara la Craiova . Street Delivery aduce in discutie o tema destul de importanta pentru Craiova si anume Smart Cities . Acesta a explicat detaliat despre acest eveniment dar si necesitatea ca orasul nostru sa devina smart city .

“De apreciat initiativa unor tineri de a organiza si in Craiova ineditul eveniment Street Delivery .
Observ ca prima editie are o tema actuala, dar delicata pentru orasul nostru: Smart Cities. De ce delicata? Pentru ca mai avem mult de munca pana sa ne apropiem de ideea unui oras smart, cu sistem de transport in comun eco-friendly, cu folosirea tehnologiei pentru solutii urbane eficiente, cu o administratie concentrata pe calitatea vietii. Dar este bine sa vorbim despre asta. Prin astfel de evenimente, un subiect care trebuie sa ajunga pe agenda publica va capata mai mult ecou.

Lucian Bernd Sauleanu , Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) : Avem nevoie de planuri pentru un smart city ! 2

Avem nevoie de planuri pentru un smart city. Avem nevoie de mai multe piste de biciclete, preferabil unele care sa nu fie blocate de masini. Avem nevoie de un transport public atragator, care sa incurajeze cetatenii sa renunte mai des la masina personala. Avem nevoie de parteneriate cu firme de IT care sa implementeze solutii inteligente pentru reducerea birocratiei si facilitarea accesului craiovenilor la serviciile publice. Avem nevoie de inovatie. Conform unui studiu recent al Institutul National de Statistica, regiunea Sud-Vest se afla pe ultimul loc in privinta numarului de IMM-uri inovatoare, avand o pondere de numai 3,2%. Inovatia e un concept-cheie al oraselor inteligente si este o necesitate daca vrem progres si dezvoltare.

Solutii exista. Sunt multe exemple care pot fi o sursa de inspiratie. Un oras inteligent e un oras atragator, un oras din care pleaca mai putini si in care vin mai multi oameni.
Felicitari pentru tema aleasa si mult succes tinerilor care au initiat Street Delivery Craiova!” a explicat Lucian Bernd Sauleanu , Presedinte Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC).

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.