Lucian Bernd Sauleanu : O Romanie pe care nu mi-o doresc

0
355

Lucian Bernd Sauleanu : O Romanie pe care nu mi-o doresc 1Mitingul de astazi imi aminteste de Mineriada din 13-15 iunie 1990. Si atunci, dar si acum aparatorii democratiei au facut drum la Bucuresti nu de buna voie, nu din proprie convingere, ci pentru ca li s-a cerut sa fie aparatori ai democratiei.

Mie nu mi-a cerut nimeni sa merg la mitingurile #rezist, dar am facut-o. Nu m-a obligat nimeni sa ies in strada, nu m-a ademenit nimeni cu nimic. Doar credinta ca o Romanie sanatoasa nu poate fi condusa de politicieni corupti m-a motivat.

Mi-as dori ca participantii PSD sa protesteze si ei din convingere proprie, sa fie sinceri in actiunea lor si sa nu se lase coordonati de cei mai mari in functii. Sa nu-i motiveze banii, ascensiunea pe scara partidului si a pozitiei sociale. Pentru ca, in fapt, acest miting este menit sa puna si mai multa presiune pe justitie, reprezinta un demers care sa arate cine este puternicul zilei.

Nu trebuie sa luam in deradere mitingul lor. Nu avem voie sa stam si sa observam cum isi bat joc de noi. Pentru ca actiunea PSD de astazi ne arata inca o data cat de fragila este democratia la romani, ne arata ca oricand regimul se poate schimba sub presiunea unei mase de oameni. Asa s-a intamplat si in 1947.

Ne arata ca sunt doua Romanii: a celor captivi, prinsi in plasa politicienilor corupti, si a celor pasivi, care nici macar la vot nu au reusit sa-si manifeste opiniile si dorintele.

Ne arata o Romanie ratacita, in care tihna traiului normal nu mai exista si in care noi si copiii nostri suntem doar jucariile puternicilor zilei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.