Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor: “Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

0
122

Trenul de la Gara de Nord spre aeroportul Otopeni va circula de duminica, 13 decembrie, la un interval de 40 de minute si cu o durata a calatoriei de aproximativ 20 de minute, a anuntat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Costul unei calatorii va fi de 4 lei.

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula incepand de duminica, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, cu o durata de aproximativ 20 minute.
Am avut astazi discutii pe marginea acestui tarif pe calea ferata, tinand cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de calatori pe calea ferata, dar si de discutiile purtate cu operatorii feroviari si cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, in privinta pretului calatoriei. Sunt in masura sa va spun ca am reusit sa ajungem la un consens si sa anunt ca pretul unei calatorii pe aceasta ruta este de 4 lei.
Este vorba de primul tronson de cale ferata construit de la zero in Romania din 1984 pana in prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podete, 1 viaduct, 1 statie de cale ferata si un punct de oprire in orasul Otopeni si s-a realizat racordul de cale ferata la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura statiei are caracter unicat si este o structura spatiala dispusa sub forma unui arc de cerc.
Proiectul indeplinste un vis de peste 30 de ani al romanilor, si anume, acela de a conecta Aeroportul International Henri Coanda la reteaua feroviara.
Am avut ambitia de a finaliza acest proiect de infrastructura feroviara si m-am tinut de cuvant.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Citeste si :  Ministrul Cuc in vizita la drumul tehnologic Craiova - Pitesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.