Lucian Sauleanu , candidatul independent la functia de primar al Craiovei : "Oamenii au nevoie de un oras dezvoltat, curat, modern si sigur pentru a se intoarce in Craiova." 1
Lucian Sauleanu , candidatul independent la functia de primar al Craiovei

Mulți absolvenți ai Universității din Craiova părăsesc orașul după terminarea studiilor întrucât nu au unde să se angajeze

Jurnal de Craiova : Ce masuri concrete aveti pentru tineri ? Pe multi daca ii intrebam nici nu stiu ce se intampla pe 11 iunie. Ce planuri aveti pentru informarea lor?
Lucian Sauleanu : Integrarea pe piața muncii este cea mai importantă măsură pe care trebuie să o analizăm atunci când vorbim despre tineri. Mulți absolvenți ai Universității din Craiova părăsesc orașul după terminarea studiilor întrucât nu au unde să se angajeze. Consider că o colobaborare eficientă cu profesorii și specialiștii Universității din Craiova și liceelor pentru corelarea programelor de studii cu necesitățile de pe piața muncii, inclusiv prin sprijinirea inițiativelor de înființare a școlilor profesionale, de meserii este una dintre măsurile care trebuie adoptate.

O altă măsură se adresează studenților și absolvenților Universității din Craiova care își vor înființa o companie cu obiect de activitate  tehnologia informației (cercetare, dezvoltare, aplicare) și care trebuie susținuți prin crearea unor facilități, punerea la dispoziție a unor sedii, spații pentru desfășurarea activităților; avem deja 2000 de specialiști IT în Craiova, putem avea 4000 în mai puțin de 4 ani. Însă cel mai important este să dezvoltăm orașul din punct de vedere economic, să atragem investitori și să facem noi locuri de muncă. Atunci tinerii nu vor mai fi nevoiți să plece în ate orașe sau în străinătate.

Citeste si :  Handbal feminin: Craiovenii sunt asteptati pe esplanada Salii Polivalente pentru a fi alaturi de SCM Craiova in finala Cupei E.H.F.

Încă din momentul în care am hotărât să candidez pentru funcția de primar al Municipiului Craiova am comunicat cu oamenii și continui să comunic. Împreună cu echipa mea îi informăm pe craioveni atât prin mijloace de comunicare online și mass-media cât și prin întâlniri față în față. În zilele următoare vom demara și campania door to door. Dar consider că cel mai important rol în informarea craiovenilor cu privire la data alegerilor îl aveți dumneavoastră, mass-media.

Un birou specializat din cadrul primăriei va avea ca unică preocupare atragerea de investiții în Craiova.
Jurnal de Craiova : Pentru sectorul privat, care sunt solutiile pentru atragerea investitorilor ? Cum îi puteti ajuta pe cei care acum au probleme din cauza masurilor impuse de Guvern cu salariile din sectorul public ?

Lucian Sauleanu : Un birou specializat din cadrul primăriei va avea ca unică preocupare atragerea de investiții în Craiova. Angajații acestei structuri vor avea libertatea să compună pachete soluții, strategii de marketing și facilități adaptate fiecărui investitor interesat în parte.

O altă soluție este crearea Consiliul Economic Consultativ, un organism pe langă Primărie care  va reuni lunar oameni de afaceri craioveni cu scopul de a identifica problemele economiei locale, cât și soluțiile pentru o colaborare public-privat în avantajul craiovenilor. Întâlnirile vor fi transparente, iar concluziile publicate pentru ca întreaga comunitate să cunoască ideile și să le poată critica sau completa. Construirea unor parcuri industriale va duce la atragerea investitorilor.Din păcate măsurile politică guvernamentală nu pot fi corectate sau modificate, nefiind printre atribuțiile unui primar.

Citeste si :  Primaria Craiova : Se acorda ajutoare de incalzire cu gaze naturale, lemne, carbuni, combustibili petrolieri si energie electrica

Oamenii au nevoie de un oraș dezvoltat, curat, modern și sigur pentru a se întoarce în Craiova.

Jurnal de Craiova : Cum îi puteţi convinge pe cei care sunt plecaţi din Craiova să revină acasă? Ce masuri aveti pentru ei ?

Lucian Sauleanu : Craiovenii vor reveni acasă dacă vor găsi aici ceea ce au nevoie. Un oraș care să le ofere locuri de muncă, confort și siguranță. Aceste lucruri se pot realiza, așa cum am mai spus, prin dezvoltarea economiei locale, îmbunătățirea și extinderea infrastructurii, optimizarea traficului, reducerea birocrației și eliminarea corupției, introducerea sistemelor online pentru serviciile Primăriei, transparența în administrație și în procesul de decizie, dialog între Primărie și societatea civilă prin dezbateri periodice.  Oamenii au nevoie de un oraș dezvoltat, curat, modern și sigur pentru a se întoarce în Craiova.

Printre priorități, în afara celor enunțate mai sus, se află: reducerea birocrației și a corupției

Jurnal de Craiova : Primele trei masuri pe care dumneavoastra vreti sa le implementati daca castigati aceste alegeri ?

Lucian Sauleanu : Problemele Craiovei sunt multe și este greu să facem un top. Printre priorități, în afara celor enunțate mai sus, se află: reducerea birocrației și a corupției, introducerea sistemelor online pentru serviciile Primăriei, transparența în administrație și în procesul de decizie, dialog între Primărie și societatea civilă prin dezbateri periodice; crearea unor programe concrete care să susțină școlile, grădinițele și centrele educaționale astfel încât să permită funcționarea cu program prelungit; grădinițe adaptate copiilor cu cerințe educaționale speciale și sprijinirea cadrelor didactice în activitățile de formare profesională, dar si Sprijinirea activităților sportive în școli și licee prin înființarea/modernizarea unor baze sportive în parteneriat public/priat, susținerea elevilor care participă la acțiuni sportive prin acordarea de subvenții.În fine, se impune îmbunătățirea și extinderea infrastructurii (stradale, apă, canal)  cu accent pe cartierele de la periferia orașului; îmbunătățirea serviciilor de termoficare și apă (contorizare și transparență) în beneficiul craiovenilor; sistem modern de administrare a parcărilor. Însă și celelalte măsuri care țin de educație, sănătate, siguranță, curățenie, birocrație și corupție sunt la fel de importante și vor fi implementate.

Citeste si :  Primaria Craiova da startul inscrierilor pentru Targul de Craciun 2018

 

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.