Lucian Sauleanu : Cum a obtinut UDMR 1500 de voturi in Craiova?

0
234

Lucian Sauleanu : Cum a obtinut UDMR 1500 de voturi in Craiova? 1Lucian Sauleanu are o explicatie cu privire la numarul de voturi obtinute de UDMR la alegerile europarlamentare din 26 mai . Pe reteaua de socializare a explicat cu amanunte iar noi redam aici :

“In Dolj au fost 1468 de voturi pentru UDMR, desi datele ultimului recensamant arata o populatie de numai 192 de maghiari in judet. Comparativ, in urma cu 5 ani, UDMR a obtinut zero procente in Dolj. 0,62% din voturi au mers catre partidul minoritatii anul acesta, adica 1200 de doljeni au preferat UDMR in detrimentul oricarei alte formatiuni sau al candidatilor independenti. In caz ca v-a scapat acest amanunt, la o verificare a voturilor veti observa ca UDMR a colectat cu consecventa cateva sute de voturi sau chiar peste 1000 in judete unde altadata inregistra zero procente.

UDMR a reusit sa treaca pragul de 5% la mustata, cumuland un procent de 5,49% la alegerile europarlamentare. Daca veti analiza datele cu putina atentie, veti intelege si cum au reusit sa faca acest lucru. In judete in care la alegerile trecute UDMR inregistra 0.00%, partidul a obtinut de aceasta data procente aparent minore, dar cruciale pentru atingerea pragului, media fiind undeva la 0.60%. Oare cum a reusit partidul minoritatii maghiare acest lucru? Sa fi fost prin cedarea voturilor de catre PSD?
Mai multe exemple:
In Teleorman, la numai 18 unguri inregistrati in evidenta populatiei conform recensamantului, au existat 667 de persoane care au optat pentru UDMR. La Iasi, ungurii au strans peste 2000 de voturi, cu doar 69 de persoane de etnie maghiara inregistrate in evidenta populatiei. In Galati, cu 133 maghiari in evidenta, au fost 1376 de voturi pro UDMR. La Botosani, 926 de voturi si numai 14 unguri in evidenta. In toate aceste judete si multe altele pe care nu le voi enumera aici, UDMR a avut 0 procente la alegerile europarlamentare trecute. Acum, insa, a obtinut jumatatea de procent care a facut diferenta pentru atingerea pragului.” a explicat Lucian Sauleanu .

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Prezenta la vot in Dolj la ora 19:00 : 44% dintre doljeni au votat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.