Lucian Sauleanu : In Craiova, parcarea este un haos anuntat

0
490

Lucian Sauleanu : In Craiova, parcarea este un haos anuntat 1Lucian Sauleanu aduce in discutie situatia parcarilor din Craiova care inevitabil este problema tuturor craiovenilor . Pe pagina personala , Lucian Sauleanu a explicat haosul anuntat de catre administratia craioveana .
“Subiectul parcarilor de resedinta a incins spiritele la inceputul acestui an. Noul regulament privind parcarile din Craiova, care include o taxa suplimentara pentru parcarile de resedinta, a fost adoptat in luna februarie, intr-o sedinta de consiliu care a semanat mai mult a scandal de mahala decat a intalnire de lucru a alesilor locali. Dar noul regulament nu doar ca nu a fost conceput pe baza unei analize clare a locurilor de parcare existente, ci a omis si alte aspecte importante, precum locurile de parcare pentru societatile comerciale.

In problema parcarilor, Primaria a gresit de la bun inceput, sarind peste etapele firesti. A propus parcarile de resedinta inainte de a inventaria locurile de parcare existente ca sa poata stabili, astfel, daca masura e oportuna si realizabila. De altfel, saltul peste etape e o caracteristica impamantenita a guvernarii. In expunerea de motive privind modificarea prin completare a actului privind aplicarea taxei pentru parcarea pe domeniul public, Primaria a mentionat negru pe alb ca nu exista o estimare oficiala pentru cele aproximativ 29000 de locuri de parcare existente la nivelul Craiovei. Edilul a precizat in sedinta de consiliu ca tocmai in baza regulamentului modificat se va face si aceasta inventariere! Dar chiar aici este hiba: nu poti propune introducerea unei taxe pentru parcarea de resedinta atata timp cat nu faci lucrurile pas cu pas. In mod normal, Primaria ar fi trebuit sa faca mai intai inventarierea locurilor de parcare si sa confrunte rezultatul cu numarul de autoturisme existente la nivelul municipiului. Asa si dadea de inteles ca va proceda anul trecut, in luna ianuarie, dupa cum declara consilierul Primarului, dar iata ca lucrurile nu s-au intamplat astfel. Inventarierea nu a fost facuta, in schimb decizia a fost luata deja. Iar felul in care Primaria profita ca are confortul majoritatii in Consiliul Local pentru adoptarea oricarei hotarari aduce foarte mult cu ceea ce vedem ca se intampla si in Parlament, la nivel national, ceea ce ar trebui sa ne ingrijoreze pe toti.

Citeste si :  Craiova, scena internationala, timp de cinci zile, pentru artele spectacolului

Asadar, nu avem date care sa ne spuna daca proiectul care include instituirea de taxe pentru parcarea de resedinta si organizarea de licitatii pentru adjudecarea unui loc pentru masina personala intre blocuri este realist. Exista riscul ca razboaiele dintre locatari pentru un loc de parcare, cele care au stat la baza solicitarii acestei variante de catre unii cetateni, sa se perpetueze sub alta forma si vom aluneca spre cazuri similare cu cele din Oradea si Brasov, unde s-a ajuns la sume record de 2000 lei pentru un loc de parcare pe o perioada de un an, iar politistii nu fac fata numarului de reclamatii. Or, ma indoiesc ca scopul acestei taxe este sa transforme frustrarile din prezent in frustrari cu plata. Daca locurile din oras sunt vadit insuficiente, instituirea unei taxe pentru parcarea langa domiciliu nu va atinge rezultatul dorit.

Strategia ar fi trebuit sa debuteze cu inventarierea locurilor de parcare, urmata de solutii concrete pentru aparitia unor locuri noi, care sa raspunda necesitatilor, si abia apoi se putea ajunge la subiectul parcarilor de resedinta.” a scris Lucian Sauleanu pe pagina personala .

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.