Lucian Viziteu: “Daca s-a incalcat legea in SRI, dl. Manda incearca sa ascunda acest lucru”

0
87

Lucian Viziteu: "Daca s-a incalcat legea in SRI, dl. Manda incearca sa ascunda acest lucru" 1Deputatul USR Lucian Viziteu, membru in comisia de control a SRI, a declarat marti ca presedintele comisiei, Claudiu Manda, face un joc dublu. Viziteu isi explica declaratia prin faptul ca Manda refuza sa faca un control real asupra SRI, incercand sa ii protejeze pe cei care au incalcat legea in cadrul SRI.

„Nu inteleg de ce dl. Manda refuza sa faca un control real asupra Serviciului Roman de Informatii mai ales cand cei din partide de guvernare, dl. Dragnea si dl. Tariceanu, acuza diverse ilegalitati. Am din ce in ce mai puternica suspiciunea ca dl. Manda face un joc dublu si as fi curios sa vad daca are un stat de plata si in alta parte decat din Parlament. Daca exista ceva unde s-a incalcat legea in cadrul SRI dl Manda incearca sa ascunda acest lucru. Sa ii protejeze. Nu vad alta explicatie de ce nu am putea sa mergem sa vizitam unitatea de interceptari in timp ce colegii din PSD si ALDE ai domniei sale acuza ca ar fi fost facute lucruri ilegale. Cred ca face un joc dublu. Nu este un om obiectiv si nu realizata un control real asupra SRI”, a afirmat deputatul USR Lucian Viziteu, in Parlament.

Citeste si :  Continuam sa fim cu adevarat presa libera !

El a sustinut ca a facut, in cadrul sedintei a Comisiei de Control a SRI, mai multe solicitari, insa presedintele comisiei, Claudiu Manda, le-a refuzat.
„Am solicitat sa mergem, in final, odata, la o unitate de interceptari sa vedem cum se pun in aplicare mandatele de interceptari, fie cele tehnice de la procurori, fie cele pe securitate nationala. Bineinteles ca a refuzat. Am solicitat sa solicitam oficial SRI numarul total de persoane care au fost vizate de diverse mandate pentru a afla o cifra exacta si pentru a nu ramane in spatiul public cu cifra exagerata pe care domnia sa a oferit-o public. Bineinteles ca si aceasta solicitare a refuzat-o. Am mai solicitat sa avem un punct de vedere pe OUG 6 si a amanat-o”, a adaugat Lucian Viziteu.

De asemenea, deputatul USR a precizat ca la sedinta de marti, Comisia de Control a SRI a primit o serie de protocoale noi, in urma audierii directorului SRI, Eduard Hellvig.

Citeste si :  Mafia din sistemul sanitar loveste din nou! Decontari ILEGALE de 4 milioane de lei in sanatate!

„S-au discutat cateva informari de rutina pe care le-am primit de la SRI. Am primit o serie de documente in urma audierii dl. Director Hellvig, o serie de protocoale noi. Au fost deschise plicurile si acum sunt spre studiu. Manda a spus ca de acum nu mai vrea sa mai puna pe ordinea de zi un punct de diverse, de discutii libere. Ordinea de zi o face el impreuna cu colegul lui din ALDE, cu usile inchise. S-ar putea sa nu mai discutam nimica in afara de ceea ce decide domnul Manda”, a conchis Viziteu.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.