Lucrări reluate pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești!

0
340

Au fost reluate lucrarile pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești, abandonat anul trecut de italienii de la Tirrena Scavi la 57% grad de execuție. Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a început în forță lucrările, termenul de finalizare a tronsonului de 17,7 km din județul Dolj fiind de 18 luni.

Șantierul a fost vizitat de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, și de directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin. În teren se aflau mobilizate peste 100 utilaje și peste 200 oameni.

„Pe șantierul tronsonului 1 al drumului expres Craiova – Pitești au reînceput de astăzi lucrările pentru finalizarea construcției acestui ultim sector de drum pe care nu se lucra, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial. Nu sunt adeptul rezilierilor decât atunci când este foarte clar că este vina antreprenorului, reziliere care să ducă la scoaterea definitivă a acestuia de pe piața românească, astfel încât să nu mai obțină alte contracte și să nu mai blocheze alte șantiere.

Au fost executate toate garanțiile aflate la dispoziția CNAIR, iar prejudiciul, penalitățile și dobânzile calculate se ridică la 752 milioane lei, aplicate societății cu care am reziliat contractul, iar faptul că am reușit în 10 luni să reluăm lucrările, este un ??????????? pentru alți antreprenori care încă au metehne să tragă de timp și să întârzie“, a anunțat Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.

„Constructorul actual a reluat activitatea în șantier de la stadiul de 57%, mobilizând încă de astăzi peste 100 utilaje și peste 200 oameni. Trebuie să finalizeze 17,7 km și 15 poduri și pasaje în termenul contractual de 18 luni, dar noi vom sprijini constructorul în așa fel încât să își respecte angajamentul de a finaliza lucrările până la sfârșitul anului viitor. Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești“, a adăugat Ionel Scrioșteanu.

Conform angajamentelor celuilalt antreprenor care lucrează pe acest drum expres, lucrările pe ????????? ? vor fi finalizate la sfârșitul acestui an, iar pe ????????? ? în cursul anului viitor. ????????? ? a fost deschis integral circulației în 2022.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.