Ludovic Orban a prezentat sefei Comisiei Europene o alta Romanie: „Au avut loc evenimente importante care au schimbat in mod profund si in bine realitatile din tara”

0
85

Premierul Ludovic Orban are, joi, o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, discutiile vizand, printre altele, bugetul UE si Pactul Verde european.

„Este o ocazie excelenta pentru a-i prezenta presedintelui Comisiei Europene evolutiile pozitive din Romania, faptul ca Romania este un partener serios, un partener responsabil, angajat in atingerea obiectivelor Uniunii Europene si in aplicarea reglementarilor adoptate de institutiile europene.

Sigur ca vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul UE, problemele care ne framanta legate de noul buget al Uniunii, in care ne dorim foarte mult sa se mentina aceeasi atentie pentru Politica de coeziune, pentru Politica agricola comuna. De asemenea, ne dorim ca in cadrul Green Deal sa existe o atentie speciala acordata fiecarei tari si sa existe intr-adevar o sustinere pentru fiecare tara in atingerea obiectivelor care sunt stabilite in acest Pact Verde extrem de ambitios pe care si-l propune Comisia Europeana”, a precizat prim-ministrul, in cadrul unei declaratii comune de presa cu presedintele Comisiei Europene, care a precedat intalnirea.

Citeste si :  VIVE LA MUSIQUE !- TURNEUL INTERNATIONAL STRADIVARIUS 2019 AJUNGE LA CRAIOVA PE 26 MAI

Orban a adaugat ca va prezenta obiectivele pe care le are Romania legate de aderarea la spatiul Schengen, dar si pe cele privind punerea in practica a recomandarilor din Mecanismul de Cooperare si Verificare, astfel incat, intr-un timp cat mai scurt, sa obtina incheierea MCV.

„Lucrurile se stiu foarte limpede. In Romania, practic, au avut loc evenimente importante care au schimbat in mod profund si in bine realitatile din tara. E foarte clar ca atat presedintele Romaniei, cat si Guvernul de la Bucuresti sunt profund angajate in atingerea obiectivelor pe care le-am amintit”, a mentionat premierul.

Citeste si :  Klaus Iohannis se va intalni cu Donald Trump. Presedintele Romaniei va face o vizita la Casa Alba

La randul sau, presedintele Comisiei Europene a declarat ca va avea posibilitatea de a discuta cu premierul roman despre planurile sale privind economia si reformarea sistemului de Justitie.

„Comisia Europeana este alaturi de dumneavoastra si am inceput deja sa discutam despre subiecte de interes comun, fie ca este vorba despre Pactul Verde european sau despre dezvoltarea economiei. De asemenea, vom discuta despre cum poate Uniunea Europeana sa fie pregatita pentru era digitala si in acest domeniu contez pe Romania, pentru ca aveti reputatie excelenta in acest domeniu”, a spus Ursula von der Leyen.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.