Ludovic Orban anunta o debirocratizare masiva pentru sustinerea afacerilor: „Nu poti sa stai pentru un cerficat de urbanism 9 luni de zile, mai ales pentru o investitie”

0
490

Premierul Ludovic Orban a declarat la Adunarea Generala a membrilor Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei ca va creste „foarte mult” viteza privind eliberarea de catre functionari a avizelor necesare dezvoltarii unei afaceri.

„In ce priveste bugetul, trebuia sa spunem adevarul, nu sa fim mincinosi ca ei. O multime de smecherii au facut. De la an la an se rostogolea bulgarele, prin amanarea unor plati, cei care au avut de suferit era mediul de afaceri.

Realitatea e simpla: intr-o tara in care afacerile prospera, in care se investeste, in care cei cu initiativa economica se misca fara frane evident ca fiecare om are o sansa in plus de a reusi. Interesul nostru este sa recastigam increderea mediului de afaceri.

(…) Unii beneficiau de rambursarea TVA-ului foarte repede, altii trebuiau sa astepte 4-5-6 luni de zile (zambeste cu subinteles – n.red.). Cum sa nu rambursezi TVA-ul in termenul legal, cand rambursarea TVA-ului priveaza o companie privata de un capital care poate fi reinvestit?

Viteza cu care se iau decizii in administratie trebuie sa creasca foarte mult. Nu poti sa stai pentru un cerficat de urbanism 9 luni de zile, mai ales pentru o investitie. Nu poti sa stai tu, stat, sa nu se realizeze o relatie de business ca nu esti in stare sa iti intabulezi porpietatea.

Pe orice procedura ce inseamna realizarea unei afaceri, toate procedurile sa se realizeze rapid, sa se elimine orice frana birocratica”, a spus premierul.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/2755502371155333/

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.