Ludovic Orban, catre Dancila: Guvernul Romaniei este obligat sa acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruta Kovesi la functia de procuror-sef european

0
396

Ludovic Orban, catre Dancila: Guvernul Romaniei este obligat sa acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruta Kovesi la functia de procuror-sef european 1Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis joi o scrisoare premierului Viorica Dancila in care scrie ca ”Guvernul Romaniei este obligat sa acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru pozitia de Procuror sef al Uniunii Europene”. Acesta a subliniat ca sansa ca viitorul procuror-sef european sa fie Laura Codruta Kovesi este una extrem de mare, iar probabilitatea ca PSD si ALDE sa o blocheze este una extrem de mica.
”Va somez sa nu puneti, insa, si Romania in situatia de a se face de ras! Guvernul Romaniei este obligat sa acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru pozitia de Procuror sef al Uniunii Europene, pe care sa-l prezinte public. Rolul Guvernului Romaniei nu este acela de a fi o afacere personala a lui Liviu Dragnea, ci de a sustine, de a apara si de a promova interesele cetatenilor sai, indiferent de numele si prenumele acestora”, a transmis presedintele PNL Ludovic Orban.

El a solicitat Guvernului sa prezinte public mandatul dat reprezentantului Romaniei la COREPER.

“Va invederez faptul ca, potrivit evaluarilor pe care le detinem in acest moment, sansa ca viitorul Procuror sef european sa fie Laura Codruta Kovesi este una extrem de mare, iar probabilitatea ca PSD si ALDE sa o blocheze este una extrem de mica. In acest sens, Partidul National Liberal este determinat sa consolideze aceasta stare de fapt prin toate parghiile de influenta pe care le detine. In acelasi timp, sunteti obligata sa prezentati public mandatele scrise pe care Guvernul Romaniei le-a comunicat reprezentantilor tarii noastre la nivelul COREPER atat pentru reuniunea din 20 februarie, cat si pentru cele care urmeaza: Acest lucru a devenit cu atat mai necesar cu cat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, s-a dezis de decizia mandatului dat in cazul Procurorului sef european”, a mai transmis acesta.

Dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost prima alegere a Comisiilor CONT si LIBE pentru sefia Parchetului European, procedural, Conferinta Presedintilor, formata din presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si liderii de grupuri politice, va decide in 7 martie etapele urmatoare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.