Ludovic Orban, catre ministri: „Sa fiti extrem de circumspecti” Clientii Guvernului Dancila nu mai primesc bani si la sfarsit de an.

0
401

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, vineri, ministrilor sa fie ”extrem de circumspecti” in efectuarea de cheltuieli la final de an, pentru a reduce deficitul bugetar. Orban le-a transmis ca alocarile din Fondul de rezerva al Guvernului au o singura destinatie, respectiv cheltuieli de functionare, iar autoritatile locale care au primit anterior bani nu vor mai beneficia de o noua alocare bugetara.

”As vrea sa va cer sa fiti extrem de circumspecti in angajarea de cheltuieli pe final de an. Orice cheltuiala nenecesara, chiar daca este prevazuta in buget, nu trebuie efectuata pentru ca dorinta mea este, totusi, sa incercam sa reducem la un procent cat mai mic deficitul bugetar. Va rog sa evaluati cu maxima seriozitate toate cheltuielile pe care le anhajati, astfel incat sa efectuam doar acele cheltuieli necesare”, le-a cerut Orban ministrilor Cabinetului sau, la inceputul sedintei de Guvern.

Acesta a cerut ministilor de la Finante si Lucrari Publice sa pregateasca situatia cu fondurile necesare autoritatilor locale, pentru a asigura fondurile necesare pentru functionare.

”Vreau sa va invederez sa fiti exigenti in analiza cererilor ce le veti primi. Alocarile din Fondul de rezerva al Guvernului au o singura destinatie – cheltuieli de functionare – salarii, plata indemnizatiilor persoanelor cu dizabilitati, salarii asistenti personali, incalzirea scolilor, iluminat public – si va cer exigenta in evaluarea cererilor. Am primit si eu direct cereri, mi se cer sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au legatura cu cheltuielile de functionare. Sa aveti mare grija”, a mai cerut premierul.

Acesta a solicitat ca evaluarea necesarului de bani sa se faca si in functie de fondurile pe care primariile respective le-au primit anterior.

”Vreau sa luati ca si criteriu de evaluare si alocarile anterioare care au fost facute din Fondul de rezerva – in ultimele saptamani ale Guvernului Dancila au fost alocati bani cu nemiluita catre diferite autoritati locale. Daca sunt localitati care au primit bani, sa nu mai vina sa ceara bani. Daca li s-au alocat bani anterior, resursele ar fi trebuit sa fie suficiente”, a mai sus premierul.

Comisia Europeana (CE) a avertizat, recent, Romania ca deficitul bugetar ar putea depasi 3% si anul viitor.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.