Ludovic Orban: CCR face un cadou nesperat coruptilor, impiedicand modificarea constitutiei

0
103

Decizia CCR privind respingerea initiativei legislative de revizuire a Constitutiei depuse de PNL alaturi de partenerii din opozitie este surprinzatoare in conditiile in care milioane de romani s-au exprimat in favoarea interzicerii amnistiei si gratierii pentru fapte de coruptie la referendumul de pe 26 mai.

Decizia de astazi este cu atat mai surprinzatoare cu cat in urma cu nici o luna, Curtea Constitutionala a validat referendumul pe justitie. Pe cale de consecinta, este inexplicabil ca judecatorii Curtii au decis sa respinga proiectul de revizuire a Constitutiei initiat de PNL alaturi de partenerii din opozitie, in conditiile in care acesta a transpus intocmai intrebarile formulate la referendum. La ora actuala, Constitutia Romaniei nu prevede dreptul fundamental de a fi gratiat si amnistiat.

Citeste si :  Audierile pentru sefia ASF au fost amanate!

Mai mult, decizia CCR poate fi interpretata de cei care sunt obisnuiti sa comita fapte de coruptie drept un cadou nesperat. Avertizez PSD-ALDE sa nu incerce sa profite in mod politicianist de decizia Curtii si sa inceteze sa actioneze impotriva vointei cetatenilor, asa cum se prefigureaza; in caz contrar, romanii ii vor sanctiona aspru la alegerile de peste cateva luni, iar actuala majoritate va fi nostalgica dupa scorul de la alegerile europarlamentare. Reamintesc si faptul ca in urma Deciziei CCR nr. 682/2012 nu pot fi adoptate prevederi legale care sa fie contrare vointei cetatenilor.

Partidul National Liberal considera ca vointa romanilor este litera de lege si votul covarsitor de la referendumul pe justitie nu poate fi ignorat. Romanii s-au exprimat foarte clar pe 26 mai in favoarea interzicerii amnistiei si gratierii pentru fapte de coruptie si in favoarea interzicerii ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei si a extinderii dreptului de a ataca ordonantele direct la CCR. Prin urmare, Partidul National Liberal se va asigura ca vointa cetatenilor exprimata la referendumul de pe 26 mai va fi transpusa in lege astfel incat hotii nu vor mai ajunge in fruntea statului si cei care vor fura vor fi pedepsiti.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.