Ludovic Orban, mesaj pentru romanii care sarbatoresc Pastele catolic si pentru cei care sarbatoresc Floriile

0
204

Premierul Ludovic Orban a adresat, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Paştelui catolic şi Floriilor ortodoxe, în care îndeamnă la speranţă şi afirmă că împreună vom reuşi să depăşim “această cumpănă grea din viaţa noastră”.

“În aceste vremuri dificile pentru țara noastră și pentru omenire, duminică ne vom bucura, totuși, credincioși romano-catolici, reformaţi, unitarieni, evanghelici și  ortodocși, deopotrivă, de o dublă sărbătoare: Paștele Catolic și Floriile Ortodoxe.
Știu că este un moment extrem de dificil pentru toți credincioșii. Este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică prezidează riturile pascale fără credincioși. Dar, așa cum spunea și Papa Francisc într-un mesaj recent, “în tăcerea orașelor noastre va răsuna și în acest an Evanghelia Paștelui”.
Chiar dacă nu putem păși în Casa Domnului, asta nu înseamnă că nu-l primim pe Dumnezeu în casele noastre. Să aprindem cu toții o lumină în noaptea Învierii și să privim cu speranță la viitor. Nu suntem singuri! Asta simt când mă gândesc la imaginea puternică a Sfântului Părinte rugându-se pentru noi toți în ploaie în Piața goală din Vatican.
Să îi aducem în gândurile noastre pe toți cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli, dar să aducem un omagiu și eroilor noștri din prima linie, care fac tot posibilul să țină în frâu această molimă.
Dar ca să-i ajutăm pe ei, pe cei din prima linie, trebuie să punem frâu tentației de a ne vizita părinții și bunicii sau de a ne vedea cu rudele la masă, așa cum facem în fiecare an de Paște.  Știu, e foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre această epidemie. Sărbătorile pascale și Floriile sunt un bun prilej de reflecție pentru noi toți, de iertare și de speranță că vom reuși să depășim împreună această cumpănă grea din viața noastră. “Hristos a Înviat!” le spun romano-catolicilor, reformaţilor, unitarienilor și evanghelicilor, din România și „La mulți ani cu sănătate!” ortodocşilor care sărbătoresc duminică Floriile!” a declarat Ludovic Orban ..

https://www.facebook.com/guv.ro/posts/2757705324351372

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.