Ludovic Orban : Nu putem din motive conjuncturale să aruncăm în aer coaliția

0
203

Președintele PNL, Ludovic Orban, face un apel la calm către ambele tabere implicate în scandalul programului Anghel Saligny, atât către premierul Florin Cîțu, cât și către USR-PLUS.

„În 6 decembrie românii și-au exprimat votul astfel încât România să crească, să fie respectate drepturile. După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reușit formarea unei coaliții care să scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor, la o guvernare competentă, performantă, care să ducă la creșterea calității vieții.

Suntem azi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat: nici Cîțu, nici USR-PLUS și nicio altă formațiune politică.

Ca președinte al PNL sunt un garant al unității PNL, dar în același timp am obligația de a garanta funcționarea coaliției. Nu putem guvernara fără ca fiecare din formațiunile politice care au semnat acordul de coaliție să susțină programul de guvernare.

Orice plecare poate duce la pierderea majorității parlamentare și la aducerea Guvernului și a României la cheremul PSD.

De 31 de ani am luptat împotriva formațiunilor care provin din PCR.

Fac un apel apăsat, către Cîțu și PNL: să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect față de partenerii de guvernare, dar în primul rând responsabilitate față de cetățean.

Nu putem din motive conjuncturale să aruncăm în aer coaliția. Fac apel către USR-PLUS: nu e o soluție să pună presune asupra Guvernului și să spună chiar că s-ar alia cu PSD. Nu pot să cred că vreo formațiune din coaliție că s-ar putea bizui pe PSD. Tocmai din acest motiv ne-am unit”, a spus Ludovic Orban.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.