Ludovic Orban , Presedinte PNL : De doi ani si jumatate asistam la o operatiune sistematica de capturare a institutiilor statului de catre PSD-ALDE

0
480

Astazi a avut loc Biroul Executiv al Partidului National Liberal iar la finalul reuniunii Presedintele PNL , Ludovic Orban a facut declaratii de presa .

“In ultimele saptamani, toti romanii au putut sa vada starea dezastruoasa in care au ajuns structurile de mentinere a ordinii publice in guvernarea PSD-ALDE.

La ora actuala, Politia, Jandarmeria si alte institutii guvernamentale, in loc sa fie in slujba cetateanului, in loc sa isi indeplineasca misiunea de aparare a vietii, sigurantei cetatenilor, a bunurilor private ale cetatenilor, s-au transformat in garzi pretoriene ale vechililor politici din PSD-ALDE si au ajuns in situatia in care nu mai au capacitatea sa asigure viata, siguranta cetatenilor, apararea bunurilor fiecarui cetatean din Romania.

De doi ani si jumatate asistam la o operatiune sistematica de capturare a institutiilor statului de catre PSD-ALDE, de subordonare politica ale acestor institutii. De asemenea, asistam la o guvernare in favoarea infractorilor, la o guvernare in favoarea interlopilor, la o guvernare in favoarea celor care incalca legea.

Nenumaratele initiative legislative care au fost adoptate sau pe care majoritatea guvernamentala a incercat sa le adopte, au aratat clar ca PSD-ALDE nu guverneaza pentru romani, nu guverneaza pentru aceia care respecta legea, nu guverneaza pentru cetatenii corecti si guverneaza in favoarea infractorilor, de la Legea recursului compensator pana la tentativa de modificare a Codului penal si a Codului de Procedura Penala, pana la intreg managementul catastrofal, care s-a desfasurat in aceste institutii.

Readuc aminte ca in urma modificarii Legii pensiilor, ministrul de Interne a aprobat pensionarea anticipata a mii de politisti, care au fost scosi din dispozitiv, care au adus Politia in incapacitate de a-si putea desfasura toate misiunile in conditii de normalitate.

Readucem aminte, politizarea agresiva care a avut loc nu numai in Politie si in Jandarmerie ci si in celelalte institutii ale statului dar iata ca se vede clar ce a insemnat in Politie. Avem cazuri in care, de exemplu, la Gorj, baiatul prefectului este seful Inspectoratului Judetean de Politie, in care la Arges este numit un om de la Teleorman, strict numai pe relatii de politica clientelara.

De asemenea, politica practicata de a mentine interimari in functii, de a mentine oameni care sa nu fie angajati prin concurs si sa nu aiba stabilitatea in functie pentru a-si putea exercita in conditii de legalitate si de deplina legalitate a institutiilor activitatile care sunt prevazute de lege, a afectat extrem de grav si vede toata lumea, cu ochiul liber, ca de doi ani si jumatate, PSD, mai ales in judetele care sunt conduse de vechilii rosii, practic, au transformat Politia nu intr-un instrument de lupta contra infractorilor ci intr-un instrument de pactizare cu infractorii, cu clanurile interlope, cu cei care actioneaza in zona gri a societatii, cu aceia care incalca legea intr-un mod sistematic.

Este clar ca reformarea Politiei, a Jandarmeriei, si a celorlalte institutii ale statului nu pot fi realizate de guvernarea PSD-ALDE. PSD-ALDE a distrus, practic, cea mai mare parte a institutiilor, a politizat agresiv aceste institutii si a validat guvernarea, repet, nu pentru cetateni ci pentru infractori.

Actualul Guvern nu are decat un singur lucru de facut, sa dispara din viata publica. Actualul Guvern nu are nici cea mai mica capacitate de a readuce institutiile publice la o functionare legala, constitutionala si la o readucere a acestor institutii in slujba cetateanului si care sa actioneze in baza legii.

Primul pas pentru a putea garanta siguranta cetateanului este disparitia de la putere a actualului Guvern. Noi suntem pregatiti pentru sesiunea extraordinara, avem o serie de proiecte legislative pe care le-am inaintat din vreme, cum este proiectul de lege de abrogare a legii privind recursul compensatoriu, cum este proiectul de lege depus de colegul nostru, Florin Roman, privind interzicerea eliberari conditionate pentru infractorii care au savarsit infractiuni gen omoruri, violuri, talharii.

De asemenea, solicitam in privinta Codului Penal, practic, respingerea modificarilor la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala si reluarea dezbaterii privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Sa nu uitam ca in urma sesizarii formulate de partidul National Liberal si de partenerii nostri, Curtea Constitutionala a declarat modificarile ca fiind neconstitutionale, a doua oara, dupa ce in prima faza declarasera neconstitutionale 34 de modificari ale Codului Penal si 64 de modificari ale Codului de Procedura Penala.

Noi am militat sistematic impotriva tuturor proiectelor de legi, deciziilor guvernamentale, care au adus Politia, Jandarmeria in situatia in care le gasim astazi. Readuc aminte ca mai avem cateva zile si se implineste un an de cand Jandarmeria, de cand fortele de ordine au intervenit cu o brutalitate fara precedent pentru a reprima o manifestatie pasnica si iata ca si astazi, dupa un an de zile, nu avem niciun vinovat, nu avem niciuna dintre persoanele care au savarsit grave abuzuri impotriva cetatenilor, care sa fie trimisa in judecata si ancheta bate pasul pe loc.

Iata ca in fruntea Jandarmeriei se afla oameni care au fost implicati direct in reprimarea brutala a manifestatiei din 10 august. Ce sa mai vorbim despre Politia Romana unde v-am dat numai cateva cazuri de politruci care sunt pusi in functii doar cu sprijin politic si care pactizeaza cu lumea interlopa, pactizeaza cu infractorii, inchid ochii la ordinul politic al PSD pentru a nu sanctiona acele incalcari ale legii si acele infractiuni pe care le descopera Politia in cursul activitatii.

Sigur ca vom lucra in continuare la alte modificari legislative. Din punctul nostru de vedere, pasul cel mai important, pentru a readuce institutiile statului in slujba cetateanului, pentru a readuce institutiile statului la functionarea legala si constitutionala este depolitizarea acestor institutii, este transformarea administratiei intr-un corp de specialisti, intr-un corp de functionari publici aflati in slujba cetateanului, iar in administratie si in toate functiile statului sa primeze criteriile legate de competenta, de meritocratie, de evaluare obiectiva a activitatii fiecarui angajat din sectorul public, de punere la dispozitie a cetateanului a tuturor acestor institutii publice si de masurare a meritelor fiecarui angajat in institutiile publice in functie de calitatea serviciilor furnizate catre cetatenii romani.” a declarat Presedintele PNL , Ludovic Orban .

https://www.facebook.com/JurnaldeCraiova/videos/486710732130432/

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.