Ludovic Orban , Presedinte PNL : Prin amnistia fiscala, Guvernul PSD-ALDE ii „premiaza” pe aceia ce nu si-au platit la timp obligatiile

0
107

Astazi a avut loc Biroul Executiv al Partidului National Liberal iar la finalul reuniunii Presedintele PNL , Ludovic Orban a facut declaratii de presa .

A doua tema discutat dupa sedinta Biroului Executiv si prezentata de Presedintele PNL, Ludovic Orban, este legata de asa-zisa amnistie fiscala, care a fost hotarata de Guvern.

“Din nou, Guvernul, prin acest act normativ, arata ca nu guverneaza pentru cetatenii romani care respecta legea, pentru cetatenii romani care au un comportament fiscal corect, ca actioneaza pentru aceia care nu respecta legea, pentru aceia care au un comportament fiscal incorect.

Din nou, Guvernul PSD-ALDE, arata prin acest act normativ ca ii premiaza pe aceia nu si-au platit la timp obligatiile catre bugetul de stat sau catre bugetele locale, arata ca, de fapt, descurajeaza comportamentul corect al cetateanului, ii descurajeaza pe toti cetatenii romani care si-au platit taxele si impozitele la termen in conformitate cu legea, favorizand pe aceia care fie in mod deliberat, fie poate accidental, au ajuns in situatia in care nu si-au platit taxele si impozitele si au ajuns sa cumuleze datorii importante la buget.

Citeste si :  Klaus Iohannis: Eliberati Romania! Va astept pe toti la vot pe 26 mai!

Din punctul nostru de vedere, actul normativ care a fost adoptat de Guvern este un act profund neconstitutional, care instituie o discriminare grava intre cetatenii care si-au platit taxele si impozitele la termenul legal si cetatenii care nu si-au platit taxele si impozitele la termenul legal din cauza lor. De asemenea este un act profund neconstitutional pentru ca introduce o concurenta neloiala intre companii.

Ganditi-va ca in acelasi domeniu sunt companii care si-au platit taxele si impozitele la termen si sunt companii care nu si-au platit taxele si impozitele la termen. Ce face Guvernul? Ii dezavantajeaza pe aceia care au fost corecti, au respectat legea, au avut un management al afacerii si si-au platit taxele si impozitele, permitandu-le acelora care nu si-au platit taxele si impozitele sa nu mai plateasca la bugetul de stat penalitatile si dobanzile aferente datoriilor publice. Este in mod evident o incalcare grava, o incalcare grosolana a concurentei, a competitiei oneste intre actorii economici de pe piata.

Citeste si :  Ana Ciceala - USR Bucuresti are legaturi cu PSD Dolj ! Familia incaseaza bani frumosi de la stat !

Nu in ultimul rand trebuie sa spunem foarte clar ca, prin acest act normativ, de fapt, este incurajata o clientela politico-economica careia i s-a tolerat comportamentul fiscal ilegal, incorect si, iata, ca astazi, in loc sa suporte consecintele legale, este avantajata de guvernare prin emiterea acestei Ordonante.

Am sa va dau un exemplu care arata sfidarea a tot ceea ce reprezinta normalitate si bun simt in materie de plata a taxelor si impozitelor. O companie care a intrat in insolventa, careia i s-a aprobat un plan de reesalonare, un plan de reorganizare, cu esalonarea datoriilor si care si-a platit la termen aceste datorii conform reesalonarii, o companie care a fost corecta in urma unui proces de insolventa si in urma unei reorganizari, nu beneficiaza de nicio facilitate. In schimb, o companie care a intrat in insolventa si nu si-a respectat plata la termen a acestor obligatii, beneficiaza. Adica cel care e corect si si-a respectat obligatiile este penalizat si este premiat acela care nu si-a respectat obligatiile.

Citeste si :  Viorica Dancila, ce se intampla cu pensiile?!

Nu in ultimul rand, cel putin pe modalitatea in care am citit actul normativ, din punctul nostru de vedere exista riscul sa se permita o interpretare profund nociva. Interpretarea ca de pe urma a acestei amnistii sa beneficieze si aceia care au de achitat prejudicii la stat in urma unor hotarari judecatoresti definitive penale de condamnare pentru savarsirea de infractiuni. Daca asta va fi interpretarea arata o data in plus ceea ce am spus inca de la inceput, ca PSD, de fapt, guverneaza pentru infractori, pentru aceia care nu respecta legea, pentru aceia care au un comportament incorect si care incearca sa creeze privilegii pentru o clientela politico-economica, care , practic, are ca si complice pe actorii care se afla astazi la guvernare.” a declarat Presedintele PNL , Ludovic Orban .

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.