Ludovic Orban, promisiune ferma la Bruxelles: Sunt clar in favoarea alegerilor anticipate si a alegerilor in doua tururi

0
87

Dacian Ciolos anunta ca a avut, miercuri, o intalnire la Bruxelles cu premierul Ludovic Orban si acesta i-a spus clar ca este in favoarea alegerilor in doua tururi si a alegerilor anticipate. „Acest lucru este imbucurator, de-acum asteptam actiune politica decisiva in acest sens”, a mentionat Ciolos.

„Am avut azi o intalnire cu premierul Ludovic Orban, care se afla la Bruxelles pentru mai multe discutii cu conducerea Comisiei Europene si cu sefi ai grupurilor politice din Parlamentul European. Sunt intalniri importante pentru care l-am felicitat pe prim-ministrul Orban, pentru ca in acest fel reconecteaza Guvernul Romaniei la dezbateri europene esentiale despre cadrul financiar multianual al UE si la oportunitatile de finantare cu bani europeni pentru proiectele din tara in noul context al BREXIT, al Pactului Verde si ambitiei UE de a investi tot mai consistent in digitalizare.

Am trecut insa si prin cateva teme interne pe care eu, PLUS si Alianta USR PLUS le consideram urgente si pe care le-am mai discutat in decembrie.

Dintre prioritatile pe care le-am discutat cu Orban la sfarsitul anului trecut, prea putine au fost atacate frontal de Guvernul PNL.

Citeste si :  Ludovic Orban , Premierul desemnat : Sa castigati alegerile cu un scor zdrobitor. Ce a facut Iohannis pentru Sibiu va face pentru intreaga Romaniei

Pana acum, s-a batut pasul pe loc asupra alegerilor locale in doua tururi si a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numarului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. In discutia de azi, Ludovic Orban a fost clar in favoarea alegerilor in doua tururi si a alegerilor anticipate, iar acest lucru este imbucurator, de-acum asteptam actiune politica decisiva in acest sens.

Sectia speciala pentru magistrati nu a fost desfiintata, ci s-a citit in Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ.

Nu avem inca un calendar clar pentru desfiintarea sau impozitarea drastica a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfacatoare distributia banilor pentru investitii in infrastructura mare – autostrazi, cai ferate si spitale.

Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost conditionat de aceste prioritati acceptate de altfel de premier inainte de a fi votat in Parlament si asteptam urgentarea luarii unor decizii in acest sens”, scrie Ciolos pe Facebook.

Citeste si :  Ionut Stroe , Ministrul Tineretului si Sportului a transmis mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, 1 Decembrie

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat miercuri ca Guvernul ia in calcul angajarea raspunderii pentru proiectele de lege privind alegerea primarilor in doua tururi, desfiintarea Sectiei se Investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) si desfiintarea pensiilor speciale. „Daca vom vedea ca Parlamentul blocheaza in continuare niste proiecte de interes public pe care foarte multi romani le asteapta este foarte posibil sa mai apelam la angajarea raspunderii”, a declarat Turcan.

„In momentul in care incepe sesiunea parlamentara avem cateva proiecte extrem de importante la care tinem pentru a fi votate in Parlament. Acelea sunt alegerea primarilor in doua tururi si de asemenea revenirea la alegerea presedintilor de consilii judetene. Este vorba si de proiectul de lege pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Sa spunem ca acestea trei sunt extrem de importante.Am apelat la angajarea raspunderii atunci cand proiecte importante nu au putut fi realizate in Parlamentul Romaniei. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat raspunderea au fost fie blocate in Parlament fie aveam toate semnalele ca urmau sa fie macelarite in Parlamentul Romaniei”, a declarat miercuri vicepremierul Raluca Turcan, citata de Mediafax.

Citeste si :  Demisa Dancila devalizeaza cu totul bugetul Romaniei.

Raluca Turcan a mai adaugat ca angajarea raspunderii nu urmareste „ocolirea” rolului Parlamentului si eficientizarea deciziilor publice.

„Asadar, daca vom vedea ca Parlamentul blocheaza in continuare niste proiecte de interes public pe care foarte multi romani le asteapta este foarte posibil sa mai apelam la angajarea raspunderii. Nu o facem ca o modalitate de a sari rolul Parlamentului si pur si simplu pentru eficienta in decizia publica.Am apelat la angajarea raspunderii atunci cand proiecte importante nu au putut fi realizate in Parlamentul Romaniei. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat raspunderea au fost fie blocate in Parlament fie aveam toate semnalele ca urmau sa fie macelarite in Parlamentul Romaniei”, a mai adaugat Turcan.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.