Ludovic Orban, reacţie la alegerile din Moldova: Maia Sandu, garanţia dezvoltării economice

0
35

Ludovic Orban reacţionează la rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Premierul român o susţine pe candidata proeuropeană Maia Sandu la funcţia de preşedinte al statului vecin.

“O felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. De asemenea, îmi exprim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile în turul II vor fi organizate în condiţii de legalitate şi de ce respectare a dreptului la vot a fiecărui cetăţean din Republica Moldova. Transmit un mesaj de încredere că Maia Sandu este candidatul la funcţia de preşedinte care poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, în care fiecare om are şansa la o viaţă mai bună, o Republica Moldova care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, pe traiectoria unei dezvoltări economice şi a unei acţiuni de respectare a tuturor standardelor europene în materie de calitate a vieţii”, a declarat Orban.

Citeste si :  Baroul Bucuresti a castigat Cupa Unirii la Fotbal pentru avocatii romani

După numărarea a 99,8% din voturile exprimate, Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din Republica Moldova 36,1% din voturi (486.140), iar Igor Dodon 32,66% din voturi (439.797). Potrivit rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 15 noiembrie 2020, deoarece niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur – Maia Sandu și Igor Dodon.

https://www.facebook.com/JurnaldeCraiova/videos/354690939126122

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.