Ludovic Orban sare în apărarea lui Nicușor Dan în conflictul cu ANI!

0
171

Liderul Forței Dreptei Ludovic Orban a reacționat joi, 16 februarie, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a acuzat pe primarul Capitalei Nicușor Dan de conflict de interese și incompatibilitate.
Ludovic Orban susține că acuzațiile ANI pentru Nicușor Dan nu au niciun suport legal.

“Cui îi este frică de Nicușor Dan?
Nicușor Dan este un om extrem de scrupulos în privința legalității, corectitudinii, moralității, integrității. Acest lucru este recunoscut de toți cei care îi cunosc activitatea de primar general. Nici măcar numeroșii lui adversari politico-economici nu l-au atacat pe această temă.
Prin comunicatul de astăzi, ANI lansează niște acuzații la adresa lui Nicușor Dan care nu au niciun suport legal și care îmbracă forma unei adevărate calomnii.

Pentru a da credibilitate demersului mai mult decât străveziu, ANI „produce” mai multe capete de acuzare. Nu se mulțumește doar cu incompatibilitatea, ci plusează cu conflict de interese administrativ, abuz în funcție și folosirea funcției pentu favorizarea unor persoane. Mai mult decât atât, ca să pună colac peste pupăză, anunță că a trimis și sesizări către prefect, Curtea de Conturi, Parchetul General și „organele de urmărire fiscală”.

Dacă ne uităm mai atent la „faptele” pentru care ANI a declanșat acest asalt contra primarului general nu vedem nimic serios, decât interpretări forțate ale unor prevederi legale. Nicușor Dan nu a fost director la niciuna dintre instituțiile subordonate. Nicușor Dan a fost amendat de ISC ca primar general și ar fi fost culmea să nu fie apărat în instanță de direcția juridică a Primăriei Capitalei.

Am văzut reacția lui Nicușor Dan și anunțul că va ataca în instanță raportul ANI. Sunt convins că instanțele de judecată îi vor face dreptate. Pe de altă parte, dacă tot îl acuză ANI de abuz în funcție și de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, pun și eu niște întrebări. Nu cumva tocmai cei care au „fabricat” o asemenea făcătură de raport sunt cei care au săvârșit aceste infracțiuni? Nu cumva în spatele acestui demers scandalos se află tocmai cei care au fost deranjați de integritatea, cinstea și legalitatea acțiunilor lui Nicușor Dan ca primar general?” , a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.